Archieven

Dit bericht is 864 keer gelezen

GOUDERAK – Justitie heeft vrijdag elf jaar cel geëist tegen een 49-jarige man uit Gouda voor het doden van de 43-jarige Ewoud Siegers uit Gouderak in 2014.

Het lichaam van Siegers werd op 6 december van dat jaar gevonden in een park in Gouda. Hij was toen al enkele dagen vermist. Op 1 december was hij voor het laatst gezien. Op camerabeelden van een supermarkt is te zien hoe hij samen met de verdachte de winkel uit liep. Iets later op de avond ging zijn telefoon uit en sindsdien ontbrak elk spoor.

De verdachte zegt dat ze die avond vanuit de supermarkt samen naar de woning van zijn moeder zijn gegaan. Dat is op ongeveer 300 meter van de plek waar het slachtoffer dagen later werd gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie is er bewijs dat er die avond in de woning iets is gebeurd.

Ruzie over geld
Uit verklaringen blijkt dat de twee mannen al voor de fatale avond ruzie hadden. De verdachte beschuldigde het slachtoffer ervan dat die geld had gestolen uit het huis van zijn moeder. Mogelijk is dat die avond aanleiding geweest voor een handgemeen waarbij uiteindelijk is gestoken. Het slachtoffer is overleden aan meerdere steekwonden, en ook verdachte had kleine letsels.

Rond de trap en op de muur van het huis zijn bloed en DNA sporen van het slachtoffer gevonden. Het lijkt er ook op dat die plekken stevig waren schoongemaakt. Op de jas van het slachtoffer is DNA van verdachte aangetroffen. Daarnaast was de auto van het slachtoffer dagenlang spoorloos. Toen die na ruim een week werd teruggevonden bleek dat verdachte er gebruik van had gemaakt. Dat kan alleen met gebruikmaking van de sleutel die het slachtoffer die maandagavond bij zich had, stelt justitie.

Grof geweld
Tot op de dag van vandaag heeft verdachte niet willen vertellen wat er die avond precies is gebeurd in huis. Of hoe de bloedsporen daar zijn gekomen. Wel lijkt het erop dat hij getuigen en de politie op een dwaalspoor heeft willen zetten, door in de dagen van de vermissing te vertellen dat het slachtoffer zogenaamd suïcidaal was. Verder blijkt Gouwenaar zelf iemand die problemen heeft met agressie, op zijn omvangrijke strafblad staan talloze geweldsdelicten.

Het geweld dat is toegepast staat in geen verhouding tot de vermoedelijke aanleiding: een ruzie om 10 euro aan kleingeld. Het slachtoffer is flink op het hoofd geslagen en vervolgens veelvuldig gestoken. Het lichaam werd daarna als oud vuil gedumpt in een park.

De officier van justitie hield er in haar strafeis rekening mee dat de zitting lang op zich heeft laten wachten. Er is tot in 2018 onderzoek gedaan om de zaak rond te krijgen.

Het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank gevraagd verdachte voor doodslag te veroordelen tot een gevangenisstraf van 11 jaar. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Dit bericht is 864 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief