Archieven

Dit bericht is 926 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Goedbezocht is een understatement wanneer er teruggekeken wordt op de elfde Nacht van het Zilver in Schoonhoven. ‘De Nacht leeft!’, sprak een bezoeker – en dat typeert de sprookjesachtige avond en nacht van afgelopen zaterdag.

De prachtig verlichte panden in de binnenstad, drukte aan de werkbanken bij ateliers en juweliers, imponerende zang en strijkmuziek: nieuwe organisatoren van de Nacht van het Zilver – Orly Trost, Marco Oudshoorn en Stefan van Beeten – mogen meer dan trots zijn op het resultaat van hun inspanningen.

De Nacht startte feestelijk in de gerestaureerde monumentale Jan Kortland kleuterschool waar nu galerie en atelier PASSì gevestigd is. De deuren van PASSì gingen voor het eerst open voor publiek. Wethouder Ria Boere werd bedankt voor haar inspanningen om de verhuizing van PASSì – het atelier van grootzilversmid Paul de Vries, eerder gevestigd in de watertoren van Schoonhoven – mogelijk te maken. Tijdens de opening kreeg nachtburgemeester Marco Oudshoorn de ambtsketting overhandigd door burgemeester Roel Cazemier. De ambtsketting van de nachtburgemeester is voorzien van bedels vervaardigd door alle gildeleden van gilde St. Eloy.

Vanaf 18.00 uur waren zo’n 25 locaties opengesteld voor publiek en toonden juweliers, goud- en zilversmeden hun collecties. De binnenstad van Schoonhoven was prachtig verlicht. Vanaf het stadhuis klonk operazang van Tania Ravelli en in de Grote Kerk aan de Haven speelde strijkkwartet Ravivo. Achter de Blauwe Deur was een VIP-ruimte ingericht en besloot Tania Ravelli de avond met een huiskamerconcert.

De Nacht van het Zilver is onderdeel van Winter Zilverstad. Meer informatie daarover op Winterzilverstad.nl.

Dit bericht is 926 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief