Archieven

Dit bericht is 877 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – CDA-kandidaat Bas Belder (22) gaat als eerste persoon ooit binnen een dag door alle straten van de Krimpenerwaard fietsen. Deze uitdagende tocht van meer dan 200 kilometer kriskras door dorp, stad en platteland krijgt een passende naam: Elfkernentocht.

Zaterdag 12 maart — stipt om zes uur ’s ochtends — lost CDA-lijsttrekker Irma Bultman het startschot in Berkenwoude, de woonplaats van Belder. “Het is de bedoeling om geen enkele straat te missen”, vertelt Belder, één van de acht twintigers op de CDA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Stempelkaart
“Bij deze uitdaging hoort net als bij de Elfstedentocht een stempelkaart”, vervolgt Belder zijn verhaal. De dorpspleinen en winkelcentra doen dienst als stempelpost. Bovendien zijn bij de passage in iedere kern lokale CDA-kandidaten aanwezig om in gesprek te gaan met voorbijgangers en toeschouwers. “Iedereen kan een oproep, tip of klacht aan de lokale politiek of specifiek het CDA achterlaten. Ook is er een prijsvraag te beantwoorden en worden er appels uitgedeeld. Ik neem alles wat wordt opgeschreven mee achter op de fiets, in de tas van Bas”, lacht Belder.

“CDA Krimpenerwaard brengt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen letterlijk dicht bij de inwoners. Dat dit ook nog eens op een gezonde en duurzame manier kan, is extra mooi. Het gaat een pittige uitdaging worden, maar ik heb er zin in”, besluit Belder zijn verhaal.

De tocht is zaterdag 12 maart de hele dag te volgen via @cdakrimpenerwaard op Instagram en Facebook. De verwachte tijdstippen van het stempelen in iedere kern zijn te vinden op de website van CDA Krimpenerwaard.

Dit bericht is 877 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief