Archieven

Dit bericht is 1298 keer gelezen

HAASTRECHT – Het besef van het winnen van Olympisch zilver dringt steeds meer door bij Ellen Hogerwerf. Dat vertelde de in Haastrecht opgegroeide roeister (32) zaterdagochtend in de uitzending van De Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard. Hogerwerf (op de foto tweede van links) kwam woensdag op de Spelen in Tokio samen met Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester net tekort voor het goud bij de vier zonder stuurvrouw.

“Het is toch wel fijn om het nu met vrienden en familie te kunnen vieren”, aldus Hogerwerf in de uitzending. Haar ouders wonen nog wel in Haastrecht, zelf huist ze in Delft.

“In Tokio zaten we toch wel afgezonderd, we gingen met de bus naar de baan en terug en dat was het dan. De eerste dagen waren nog wel vergelijkbaar met eerdere Olympische spelen en mochten we gewoon in het dorp vrij bewegen. Maar toen na een aantal dagen de eerste coronagevallen binnen de Nederlandse ploeg kwamen, werd het wel anders en zat iedereen alleen op zijn eigen kamer om zoveel mogelijk contacten te vermijden. Iedere dag moesten we ons laten testen en als er dan ’s avonds op de deur geklopt werd, dan was het wel spannend. Toen later ook nog eens bekend werd dat onze hoofdcoach positief getest was, schrokken we wel behoorlijk. Maar uiteindelijk hebben we het van ons af kunnen zetten en hebben we ons kunnen focussen op de race. En dat ging heel goed”, aldus de van oorsprong Haastrechtse.

Hogerwerf stopt nu met het roeien voor het Nederlands team. Ze is supertrots dat ze er in geslaagd is om op haar derde Olympische spelen een medaille te pakken. Ze weet nog niet wat ze nu gaat doen. “Eerst lekker vakantie vieren. We mogen nog naar de Koning na afloop van de Olympische spelen.”

De gemeente Krimpenerwaard organiseert na de vakantie in samenwerking met Team Sportservice Krimpenerwaard en RTV Krimpenerwaard een avond voor de sport. Naast Ellen Hogerwerf zullen op deze avond ook onder anderen voetballer Stefan de Vrij en schaatser Patrick Roest gehuldigd worden.

Luister hieronder naar het gesprek met Ellen Hogerwerf.

Ellen Hogerwerf     

Dit bericht is 1298 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief