Archieven

Dit bericht is 1687 keer gelezen

LEKKERKERK – Ellen van Dijk heeft op Hemelvaartsdag twee keer weten te winnen in de ouderwets gezellige wielerronde van Lekkerkerk. Eerst won ze de individuele tijdrit van één rondje die tien rensters reden door de Lekkerkerkse straten en daarna ook nog de koers bij de dames.

Vanaf het begin stond de snelste tijd in de individuele tijdrit op naam van Judith Krabbenborg, die als eerste van het schavot vertok. Van Dijk, de kersverse houdster van het werelduurrecord, had haar sterke benen meegenomen vanuit Zwitserland naar Lekkerkerk en verwees Krabbenborg naar de tweede plek.

In de koers van de dames was Van Dijk mee in een kopgroep van vijf dames. Al snel liep hun voorsprong op en werd duidelijk dat de winnares uit die kopgroep van vijf rensters zou komen. Van Dijk wist dat ze het niet op een sprint aan moest laten komen omdat er dames die rap kunnen aankomen bij zaten. Een paar rondjes voor de eindstreep demarreerde ze daarom uit de kopgroep en wist solo over de finish in Lekkerkerk te komen.

Smet op de wielerronde waren twee ernstige valpartijen, waardoor de koersen van de amateurs en van de elite mannen beide vroegtijdig moesten worden afgebroken.

Foto’s : Herman Visser

Dit bericht is 1687 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief