Archieven

Dit bericht is 1102 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Commissaris van de Koning Jaap Smit, tevens voorzitter van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, heeft Elly van Buren uit Schoonhoven benoemd tot Collectant van het Jaar 2020-2021.

Van Buren heeft ruim dertig jaar de Anjeractie, de collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds, in haar woonplaats gecoördineerd en gecollecteerd. Ieder jaar riep zij vol enthousiasme alle lopende verenigingen op om deel te nemen aan de collecte. Dit zorgde ervoor dat Schoonhoven altijd rijk vertegenwoordigd was met verenigingen tijdens deze Anjeractie.

Ieder jaar weer werden per verenging de wijken en straten verdeeld en had Elly soms wel tachtig collectebussen in omloop. Maar zij liep ook zelf altijd mee met de collecte voor ‘haar’ vereniging Sursum Corda, het kerkkoor van Schoonhoven.

“Als Elly aan de deur kwam wist iedereen al ‘hoe laat het was'”, aldus Jaap Smit. “Vaak liepen haar kleinkinderen gezellig mee, omdat ze het leuk vonden om met oma te collecteren voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.”

Elly gaf aan na de Anjeractie van 2020 te stoppen. En toevallig of niet, dit viel precies samen met het einde van de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De fysieke collecte -de oudste collecte van Nederland- werd in 2020 wegens de coronacrisis omgezet in digitale vorm: de Mobiele Collecte. Elly van Buren is dus ook de laatste Collectant van het Jaar.

Tijdens de huldiging op het provinciehuis in Den Haag gaf commissaris van de Koning Jaap Smit, in het bijzijn van haar man Henk, kinderen en kleinkinderen, aan waarom Elly is uitgeroepen tot Collectant van het Jaar: “Vanwege haar trouwe dienst, gedrevenheid en inzettingsvermogen is Elly een voorbeeld voor velen en zeer waardevol voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Daarom verdient Elly van Buren de titel Collectant van het jaar 2020-2021.”

Elly ontving uit handen van de commissaris een zilveren speldje in de vorm van een anjertje en een mooie bos bloemen.

Dit bericht is 1102 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief