Archieven

Dit bericht is 2632 keer gelezen

LEKKERKERK – Gemiva-SVG groep beschikt in Lekkerkerk over twee locaties waar mensen met een geestelijke en/of fysieke beperking onder professionele begeleiding terecht kunnen voor activiteiten die voor hen een zinvolle dagbesteding vormen.

In activiteitencentrum Poolmanweg werken mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Door hun beperkingen komen zij niet in aanmerking voor betaald werk. De activiteiten passen bij hun wensen en mogelijkheden. De leeftijd van de cliënten varieert.

Op De Elsenhoeve wonen en werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking met vaak bijkomende gedragsproblematiek. Er zijn tien woonappartementen waar de cliënten dagelijks hun begeleiding op maat krijgen aangeboden. Ook mensen die elders wonen, komen naar Elsenhoeve om er te werken. Zij komen zelfstandig op de fiets of worden vervoerd met een eigen bus.

Kaasplanken
In de prachtig verbouwde boerderij beschikken de cliënten over een activiteitencentrum waar houtbewerking een belangrijke bezigheid vormt. Er worden onder meer (tuin)meubels op maat gemaakt en kaasplanken geproduceerd die veel in relatiegeschenken worden gebruikt. Daarnaast worden er seizoensgebonden activiteiten georganiseerd en wordt er gewerkt in de moestuin of in de stal waar een aantal dieren dagelijks verzorging nodig heeft.

Om de verscheidenheid in mogelijke bezigheden te vergroten bedachten ze in De Elsenhoeve de KlusBus. Begeleider Peter van de Korput reist wekelijks met twee tot drie cliënten naar een locatie waar klussen worden uitgevoerd. Voornamelijk timmerwerk, maar soms ook tuinonderhoud of het schoonmaken van gevels en terrassen met een hogedrukspuit. Vandaag is Peter met Bert, Robin en Wally afgereisd naar de locatie aan de Poolmanweg waar een aantal wanden van beschermend plexiglas moet worden voorzien.

Peter, die zelf een achtergrond in de bouwwereld heeft, organiseert het werk en geeft aanwijzingen. Bert, Robin en Wally voeren het werk uit en doen dat zichtbaar met veel plezier.

Kwaliteit
Voorlopig rijdt de KlusBus nog maar één dag per week, maar het streven is meerdere klusdagen in het weekprogramma op te nemen zodat meer cliënten eens ergens anders kunnen laten zien wat ze allemaal kunnen.

Ondernemingen, instellingen en particulieren kunnen de klussers van De Elsenhoeve inhuren. “Grote of ingewikkelde projecten kunnen we niet aan”, benadrukt Peter, “maar eenvoudig timmer of onderhoudswerk pakken we graag beet. Het gaat soms wat trager dan mensen van een professionele klusjesman gewend zijn, maar we leveren in ieder geval kwaliteit af.”

Wie een mooie klus uit te besteden heeft aan de mensen van De Elsenhoeve kunnen mailen naar peter.van.de.korput@gemiva-svg.nl of bellen naar (0180) 445999. Voor aanvang van het werk ontvangt de opdrachtgever een keurige offerte.

Dit bericht is 2632 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief