Archieven

Dit bericht is 1000 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Rotary Schoonhoven heeft in samenwerking met scouting Olivier van Noort en Krimpenerwaard Schoon de ‘End Plastic Soup actiedag’ georganiseerd. De End Plastic Soup is een wereldwijde actiedag waarbij plasticafval wordt opgeruimd. 

Tijdens de actiedag wordt er doormiddel van wandelen, roeien, bomen planten of vuil prikken aandacht gevraagd voor het probleem van plasticvervuiling op land, in het water en in de lucht. “Er zijn veel manieren om het bewustzijn over het plastic afval in onze omgeving te vergroten”, zegt Marco Goudriaan van Rotary Schoonhoven.

In Schoonhoven is zaterdagochtend deelgenomen aan deze wereldwijde actie. Zo zijn er maar liefst veertig kinderen van de scouting het water opgegaan in kano’s en bootjes. Zo zijn vijver van het Springer park, de grachten van Schoonhoven en de aangrenzende straten en plantsoenen vrijmaken van plastic en ander zwerfvuil.

Educatief project
Goudriaan: “Krimpenerwaard Schoon zorgt voor de materialen en de gemeente Krimpenerwaard zorgt voor de afvoer van het opgehaalde plastic en zwerfvuil.” De doelstelling is dat er in 2050 geen plastic soep meer in de oceanen en zeeën drijft, maar ook dat er geen plastic afval meer in onze meren, rivieren, parken, bossen en straten ligt. 

Rotary, Rotaract en Interact Clubs uit de hele wereld helpen mee om het plastic probleem op te lossen en te voorkomen. Volgend jaar wil Rotary Schoonhoven een educatief project opzetten met jeugd ambassadeurs die projectmatig de End Plastic Soup Action Day onder de jeugd gaan promoten en begeleiden in samenwerking met Rotary Schoonhoven. “Dus voor de jeugdige lezers, neem contact op met Rotary Schoonhoven en geef je op”, aldus Goudriaan. 

Foto’s: Paul de Heus

Dit bericht is 1000 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief