Archieven

Dit bericht is 1984 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Groenalliantie Midden-Holland houdt een enquête over het hondenbeleid in haar natuur- en recreatiegebieden.

Het wordt steeds drukker in de gebieden en er zijn wel eens problemen met honden. Met een nieuw hondenbeleid wil Groenalliantie dat regels voor hondenbezitters eenduidig en helder zijn. Er komt een zonering met gebieden waar honden los mogen lopen, waar ze aangelijnd moeten zijn en waar ze verboden zijn. Verder wil Groenalliantie regels maken voor het uitlaten van grote aantallen honden per begeleider. Met een enquête wordt informatie verzameld om de zonering en het vergunningenbeleid vorm te geven.

Omdat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om nu een informatieavond te houden is een online enquête gestart. Iedereen (met of zonder hond) kan meedenken over het hondenbeleid. Deelnemers kunnen aangeven waar bezoekers hun hond wel en niet zouden kunnen laten loslopen en waar ze ze liever niet zien.

In de enquête wordt aan hondenuitlaatservices en hondentrainers gevraagd of ze in aanmerking willen komen voor een vergunning om in de gebieden van Groenalliantie te (blijven) werken.

In de Krimpenerwaard gaat het om de gebieden: Krimpenerhout, Loetbos, Steinse Tiendweg, Lageweg en Elserkade. De vragenlijst is anoniem en het duurt ongeveer tien minuten. Invullen kan tot 15 januari.

De resultaten van de enquête worden besproken in bewonersavonden, die in februari en maart worden gehouden, al dan niet digitaal, dit is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. In juli 2021 stelt het bestuur van Groenalliantie de hondenverordening, zonering en het beleid vast.

Dit bericht is 1984 keer gelezen

Deel dit:

8 Reacties op Enquête over hondenbeleid in natuur- en recreatiegebieden

 • Ik vind dit zo erg dat dit nodig is!!!! Want ik weet al wat de uitslag zal zijn…wij mogen straks nergens meer met los lopende honden lopen 🙄 ik snap dat in deze tijd meer mensen naar buiten willen om een luchtje te scheppen…maar wie is daar de dupe van .wij honden bezitten en elkaar respecteren…1 hond vast in de verte de mijne ook vast enz …heel jammer dit 🙁

 • Jammer dat ook hier weer een overvloed aan regels nodig is! Waarschijnlijk komt het er op neer dat hondenbezitters hun hond zo veel mogelijk aan de riem moeten gaan houden in de toekomst. Als straks Corona hopelijk voorbij is zal er veel minder gewandeld worden door mensen zonder hond. Het grootste deel van de trouwe wandelaars, die mèt hond, mogen dan nog in een klein gebiedje hun hond los laten lopen en vast ook nog met uitsluiting van het broedseizoen. Als hondenbezitster voel ik mij gediscrimineerd mede door het feit dat in de dorpskern van Krimpen aan de Lek vrijwel geen mogelijkheid meer over is om je hond uit te laten.

 • Jammer dat hondenbezitters steeds verder in een hoekje worden gedrukt. Als je een hond hebt is het heerlijk voor het dier dat hij los kan rennen en niet altijd aan de lijn hoeft. Maak dan meer paden voor hondenbezitters waar wandelaars geen last hebben. Hondenbezitters hoeven geen verharde paden en trekken wel laarzen aan om over een baggerpaden te lopen. Daar lijken mij plaatsen genoeg voor. Er komt ook een mountainbike route dan lijkt mij een hondenroute ook een mogelijkheid.

 • Heeft het zin om hier je mening te geven?
  Met onze meningen wordt toch niks gedaan! Het wordt toch besloten door iemand achter een buro!!

 • Er staat aan het begin van de tekst ., er zijn wel eens problemen met honden. Indd misschien wel eens een keertje maar dat heb je overal wel eens. Er zijn wellicht een paar klagers, zeurkousen die overal een probleem van maken en dat daar in Nederland massaal naar geluisterd wordt is bijna een fenomeen aan het worden. Waar ik loop zijn er nogal wat stukken waar je je hond moet aanlijnen, moet er nou echt nog meer gebied opgegeven worden voor de hondenbezitter. Laatst lag iemand in de bosjes op haar buik foto s te maken, tja dat vind een hond heel raar en begint te blaffen, meer niet. Maar wat een gezeur werd dat . Eigenaar bood excuus aan, terwijl het alleen bij een blafje bleef maar zelfs dat hielp niet om nog even flink door te zeuren. Ik geloof ook echt dat Corona meer doet dan mensen ziek maken , er zijn ook veel mensen die ervan gaan zeuren. Dat hier een enquête voor in het leven word geroepen slaat echt alles.

  • Prima verwoord Zora !
   Waarom moeten er nog meer regels komen hier in dit land wat bol staat van de regels .
   Natuurlijk moeten de honden op speelplaatsen vast .Maar wat is er tegen om je hond heerlijk te laten spelen met andere honden en op deze manier een sociale hond te krijgen . Een sociale hond zal luisteren naar zijn baas .
   Nu lopen er veel mensen te wandelen maar wat gebeurt er als alles weer “normaal “ is en mensen thuis werken . Leven en laten leven met respect voor mens en dier . Laten we weer vooruit kijken en genieten van elkaar en de natuur .

 • Als hondenbezitter ondervind ik regelmatig overlast van enorme bergen paardenpoep. Misschien is een apart paardenpad een te overwegen optie? Nu gaat mijn jonge pup op de paardenpoep af en -naast dat het gewoon vies is- loopt hij het risico ernstig ziek te worden.

 • Wandel iedere dag met mijn leenhond een rondje over de paden bij de elektriciteit centrale prima te doen honden doen daar geen kwaad en kunnen lekker rennen over het gras met en zonder water stukje oversteken bij fietspad hond aan de riem . Niemand heeft er last van en is ook een sociaal gebeuren voor mens en dier. Graag zo laten dus .Nu ik toch bezig ben zou het ook mogelijk zijn om halverwege de paden een bankje te plaatsen zodat het voor mensen die niet zover achter elkaar kunnen lopen ook kunnen genieten van de honden en de natuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief