Archieven

Dit bericht is 1446 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het koperensemble Neos Brass verzorgt woensdag 11 augustus een concert vanaf de muziektent in het Springerpark in Schoonhoven.

Het Neos Ensemble komt deze zomer weer bij elkaar om onder de naam ‘Zomertrillingen’ een serie concerten te geven in onder meer Amsterdam, Oosterbeek en Schoonhoven. Vijf muzikanten uit dit ensemble brengen eigen bewerkingen ten gehore van onder anderen Bach, Ellington, Pink Floyd, Gershwin, Piazolla, Billy Joel en Chet Baker.

Sinds het oprichtingsconcert van Neos Brass in 2008 in De Doelen Rotterdam staat het ensemble bekend om zijn veelzijdigheid aan bezetting en programmering. Zo werden er concerten gegeven in 2010 met muziek van Rogier, Willem en Bas van Otterloo. In 2012 volgde de opname van een album ‘Wagner for Brass’. Daarnaast maakte het ensemble ook ehaar opwachting op de Dag van de Romantische Muziek Rotterdam, het Wagner Festival Amsterdam, het Grachtenfestival Amsterdam, Domkerk Utrecht, Amsterdams Concertgebouw en kerstconcert op Paleis het Loo.

In 2015 vond nietsvermoedend het laatste concert plaats met muziek van uitsluitend Italiaanse componisten. Nu na zes jaar is het ensemble weer verheugd om opnieuw te kunnen optreden.

Het ensemble bestaat uit: Sven Berkelmans (trompet), Victor Belmonte (trombone), Jeroen Botma (trompet), Jeroen Schippers (trompet) en Rommert Groenhof (trombone).

Het gratis toegankelijke concert in Schoonhoven begint om 20.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten. Geadviseerd wordt om zelf een klapstoeltje mee te nemen.

Dit bericht is 1446 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief