Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1251 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – “Naast een aantal focuspunten zullen er in 2020 ook nieuwe uitdagingen op ons pad komen”, voorspelde Paul Schoenmakers, voorzitter van Tennisvereniging Langeland, tot slot in zijn voorwoord in het clubmagazine, dat zoals altijd aan het begin van het seizoen onder de leden werd verspreid. Hij heeft volkomen gelijk gekregen, alleen waren de uitdagingen van een heel andere orde dan hij zich had voorgesteld.

Het corona-virus dook op en ook bij de Krimpense tennisvereniging moesten veel verenigingsactiviteiten worden geschrapt of aangepast. “Vanaf half maart ging het hek dicht en volgde een periode waarin we onze leden geen mogelijkheden konden bieden om een partijtje tennis te spelen. De velden, de kantine, het terras en alle voorzieningen bleven gesloten totdat de regering medio 2020 de mogelijkheden voor sportverenigingen weer wat verruimde”, blikt penningmeester John van Dorsten terug.

Langzaam maar zeker kwam de vereniging weer wat op stoom met het hervatten van trainingen, het deelnemen aan onderlinge en regionale competities en het organiseren van enkele toernooien, waaronder het fameuze jaarlijkse Rubo Langeland Open, bekend om zijn hoge niveau en gezelligheid. Met beperkingen, dat wel, want de anderhalve meter regel gold ook op het complex aan de Krimpenerbosweg en in de kantine kon alleen iets worden besteld als het buiten op het terras zou worden genuttigd.

Nieuwe lockdown
En toen werd het dinsdag 13 oktober, de dag waarop de heren Rutte en De Jonge een nieuwe gedeeltelijke lock down aankondigden. De tennisbond, de KNLTB, reageerde snel met een corona-update, waarin duidelijk werd wat de nieuwe maatregelen voor de aangesloten tennisclubs betekenden.

Kort samengevat, voorlopig geen toernooien meer, alle competities zijn weer stil gelegd, de kantines, terrassen, kleedkamers en douches blijven gesloten, toiletten mogen alleen gebruikt worden in hoge noodgevallen en publiek is niet toegestaan. Wel is het voor leden toegestaan vrij te tennissen en te trainen, mits de groepsgrootte beperkt blijft tot vier personen. De ruim zeshonderd leden van TV Langeland kunnen anders dan in het voorjaar nu dus wel een baan reserveren om daar met z’n tweeën een enkelspel te spelen of met z’n vieren te dubbelen. Want ook in die variant kun je gemakkelijk anderhalve meter afstand houden.

Bar en terras blijven dicht
“Daar zijn we op zich natuurlijk blij mee”, aldus Van Dorsten, “maar het is wel jammer dat de spelers en speelsters na hun partijtje direct moeten vertrekken. De ook in onze sport belangrijke laatste set speelt zich doorgaans af in de bar of op het terras, maar die blijven vooralsnog dicht. Jammer voor de gezelligheid en jammer voor de inkomsten van de vereniging.”

Er is de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in de renovatie van het tennispark en dat moet natuurlijk wel worden terugverdiend. “We prijzen ons gelukkig dat onze leden en sponsoren ons in financieel opzicht blijven steunen, maar de baromzet maakt een substantieel onderdeel uit van onze inkomsten en die kunnen we niet al te lang missen.” Gelukkig is de bodem van de schatkist op dit moment nog niet in zicht en kan TV Langeland ondanks alle opgelegde beperkingen voorlopig ‘in het nieuwe normaal’ blijven doordraaien.

Dit bericht is 1251 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief