Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1165 keer gelezen

LEKKERKERK – Voor een goede foto heb je geen grote camera nodig. Dat bewijst fotograaf Ernst Klip uit Lekkerkerk met Polderlicht. Een expositie van uitsluitend met de iPhone gemaakte foto’s.

Tijdens zijn vele autoritten en wandelingen door de Krimpenerwaard legde Klip de afgelopen jaren het polderlicht vast. Van die magische momenten waarop de zon opeens door een donker wolkendek prikt, of wanneer er een prachtige weerspiegeling in het water ontstaat. Fracties van seconden, die hij vangt met zijn telefoon.

“Je hebt op zo’n moment geen tijd om je spiegelreflex te pakken. Je pakt je telefoon en je schiet. Juist die snelheid maakt het voor mij bijzonder”, vertelt de fotograaf. Ook voor de nabewerking heeft hij de telefoon gebruikt. “Er is geen computer of Photoshop aan te pas gekomen. Als ik al iets aan de beelden heb bewerkt, is dat gebeurt met een app op de telefoon.”

Zijn voorliefde voor tegenlicht en het polderlandschap zijn verbindende elementen in de foto’s. Ze zijn op groot formaat, tot 60×90 centimeter, afgedrukt.

De expositie is nog tot en met eind juli te bekijken in de bibliotheek aan de Talmastraat 1 in Lekkerkerk. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Bij voldoende animo zal Klip een workshop ‘fotograferen met je telefoon’ organiseren. Wie interesse heeft, kan zich vrijblijvend aanmelden via foto@ernstklip.nl.

Dit bericht is 1165 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief