Archieven

Dit bericht is 3829 keer gelezen


Willar en Sylvia Vonk

STOLWIJK – Overnachten en ontspannen in een landelijke omgeving. Het kan vanaf heden in de nieuwe Bed & Breakfast ‘De Hostee‘ aan de Benedenkerkseweg 108. De voormalige boerderij is door Willar Vonk grotendeels zelf verbouwd tot een sfeervol onderkomen. Zijn echtgenote Sylvia Vonk – Oudenes zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt.

“De naam Hostee is Krimpenerwaards dialect voor oude boerderij”, vertelt een enthousiaste Sylvia in de sfeervolle huiskamer. “Er is ook een Hostee fietsroute die bij ons voor langs gaat.” Vijf jaar geleden hebben Sylvia en haar man Willar de boederij aan de Benedenkerkseweg gekocht. “De boerderij is uit 1911 en is altijd in bezit geweest van familie de Jong. Er moest veel aan gebeuren. Vrijwel alle heipalen moesten vervangen worden. We hebben er bewust voor gekozen om om de authentieke sfeer zoveel mogelijk te behouden.”

Uitrukken
Sylvia is vooral bekend onder haar meisjesnaam Oudenes, geboren en getogen in Stolwijk. Na lange tijd in de thuiszorg te hebben gewerkt, is ze sinds een aantal jaren locatiemanager van de Bovenberghe en Borchleen in Schoonhoven. Ze speelt toneel bij Toreca en maakt zich nu op voor nog een extra voorstelling van Stolks Struif op zaterdag 14 september. Daarnaast is zij, samen met haar man Willar, actief bij de Stolwijkse brandweer. “Ja, dat is nog wel een dingetje”, lacht Sylvia. “Als we moeten uitrukken voor een brand kan het zijn dat de gasten zelf hun ontbijt moeten verzorgen. Dat vertellen we ze ook netjes vooraf zodat ze op de hoogte zijn.”

Rust
Een aantal jaren geleden zijn Sylvia en Willar gestart met de picknickbakfiets. Nu heeft dit een vervolg gekregen met de start van een eigen Bed & Breakfast. “Als ik zelf op vakantie ben vind ik het ook belangrijk dat de accommodatie schoon en gezellig is, dat je je welkom voelt en vooral rust geeft. We richten ons niet op gezinnen met kleine kinderen. De minimum leeftijd is bij ons zestien jaar”, geeft de vrouw des huizes aan. De gasten die bij ons verblijven komen werkelijk overal vandaan; mensen die de omgeving willen verkennen of vanwege werk blijven overnachten.”

Genieten
De grote uitdaging voor Sylvia is om de werkzaamheden van de Bed & Breakfast te combineren met haar vaste baan. “Ik heb mijn leidinggevende al ingefluisterd dat ik volgend jaar misschien wel een dag minder wil werken. Gelukkig hebben we al veel mensen die ons willen helpen. Maar het liefst doe ik het natuurlijk helemaal zelf. De start is in ieder geval goed en is het voor ons volop genieten dat de gasten tevreden zijn. Ik zorg voor een luxe ontbijt en ‘s avonds mogen de gasten kiezen om of zelf te koken, uit eten te gaan of eten wat de pot schaft. Dan eten de gasten hetzelfde wat wij die avond op tafel hebben staan.”

Meer over de start van Bed & Breakfast De Hostee hoort u a.s. zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard. Een uitgebreid gesprek met Sylvia Vonk – Oudenes.

Dit bericht is 3829 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op ‘Eten wat de pot schaft’ in De Hostee in Stolwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief