Archieven

Dit bericht is 438 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Cindy Bubberman
Leeftijd: 42
Woonplaats: Schoonhoven
Beroep: parttimer op de financiële afdeling van De Hoop GGZ in Dordrecht

Cindy heeft een brede muzieksmaak. “Pop, rock, jazz, folk, gospel, funk, soul… het komt allemaal voor in mijn Spotify lijst. Alleen hardrock zal je nooit bij mij thuis horen.”

Ze is afgestudeerd aan het conservatorium voor piano, in de klassieke muziek. “Ik speel een beetje slag gitaar, maar zoals zovelen, heb ik dat zelf uitgezocht. En ik heb zangles gevolgd. Zingen en spelen doe ik in een kerkband. Ook heb ik een poosje in een akoestisch folk/jazz-bandje gezongen en wat opgetreden op bruiloften en kleinschalige podia. Samen met mijn dochter van 13 heb ik vorig seizoen meegespeeld in de musical ‘Charlie’ bij het Cultuur Station in Schoonhoven. Superleuk om te doen. Sinds afgelopen jaar ben ik een nieuw avontuur aangegaan, als koordirigent van pop- en gospelkoor ‘Op Weg’ in Schoonhoven”.

Cindy komt uit een muzikaal gezin. “Mijn vader – inmiddels gepensioneerd- is pianist/organist en koordirigent. Ik ben pas later gaan zingen, rond mijn dertigste ongeveer. Waar piano toch wel echt een instrument is waar je goed je hoofd bij moet houden, is zingen veel vrijer.” Met haar deelname aan Stem van de Waard wil ze haar horizon wat verbreden. “Ik kom uit Dordrecht en woon nu zo’n zes jaar in Schoonhoven en vind het leuk om mezelf hier in de regio te kunnen presenteren in de cultuursector. Daarnaast is het leuk om weer eens gecoacht te worden en ik laat me gewoon graag inspireren door de andere zangers en zangeressen om me heen.”

Cindy was afgelopen week te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad ze op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 438 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief