Archieven

Dit bericht is 545 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Wie wordt de ‘Stem van de Waard’? Na een eerste selectieronde zijn er 24 kandidaten over. Zij gaan vanaf eind januari de uitdaging aan. Wekelijks bieden Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard een nadere kennismaking met een aantal deelnemers aan deze talentenjacht.

Naam: Rasha Koole-Mansour
Leeftijd: 38
Woonplaats: Bergambacht
Beroep: filiaalmanager in een lingeriewinkel in Gouda

Rasha zingt al rond de 25 jaar. Het begon voor haar als hobby. “Dat is in zekere zin uitgegroeid tot werk. Begonnen in een kerkkoor ging ik steeds meer solonummers zingen. Via mond-tot-mond reclame werd ik steeds vaker gevraagd om te zingen bij speciale gelegenheden. Nu treed ik bijna wekelijks op bij uitvaarten, herdenkingsdiensten en bij bijvoorbeeld verenigingen. Je kan dus wel zeggen dat ik inmiddels een semi-beroepszangeres ben. Daarvoor volg ik ook zangles.”

Met het zingen met een band heeft ze nog niet zoveel ervaring. “Ik werk altijd samen met een pianist of harpiste als begeleiding. Ook heb ik een keer opgetreden samen met de fanfare van muziekvereniging Excelsior. Mijn oorsprong als zangeres ligt in de klassieke kerkmuziek, maar ik kijk ook graag naar grote artiesten ter inspiratie. “Bijvoorbeeld Tina Turner. Zij heeft mij behoorlijk geïnspireerd. Vanaf nul is zij zo’n grote artiest geworden. Ze geloofde in haar stem en haar doen. Dat probeer ik een beetje op mezelf te reflecteren. De ene keer lukt dat beter, dan de andere keer. Ik ben natuurlijk anders dan Tina Tuner, haha.”

Met haar deelname aan de Stem van de Waard hoopt ze weer een stapje verder te komen in haar carrière. “Om zo een groter publiek te bereiken. Ik ontmoet graag nieuwe artiesten, want daar kan ik veel van leren.”

Rasha was afgelopen week te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Daar trad ze op tijdens de Kerstmarathon. De video kunt u hieronder bekijken.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 545 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief