Archieven

Dit bericht is 3739 keer gelezen

REGIO – Hij ziet zichzelf nog niet als concurrent van de gevestigde orde EHBO verenigingen en Rode Kruis. Echter roert de 26 jarige Marc Schippers wel in dezelfde vijver om hulpverleners in te zetten bij evenementen. Grote verschil is dat er bij het ‘Event Emergency Response Team’ een vergoeding tegenover staat. Is dit de toekomstige manier om EHBO-ers in te zetten?

“Het bedrijf heb ik twee jaar geleden opgericht”, maakt Marc duidelijk in de zaterdagmiddaguitzending bij RTV Krimpenerwaard. In het dagelijks leven is hij al een jaar of vijf werkzaam als chauffeur bij de Huisartsenpost. Daarnaast is hij op flexibele basis inzetbaar bij de Ambulancedienst. “Wij leveren de eerste hulp op evenementen. Denk aan artsen, verpleegkundigen maar vooral EHBO-ers. Dit doen we bij dance-events, optredens van artiesten maar ook kleinere evenementen.”

Netwerk
Waar EHBO verenigingen alle moeite doen om genoeg mensen te hebben voor een inzet, lukt het Schippers wel om het rond te krijgen. “Afgelopen donderdag bijvoorbeeld kreeg ik een verzoek binnen die binnen een uur gevuld was.” Werving van personeel gebeurt voornamelijk via social media. Daarmee bouwt Marc een netwerk op van EHBO-ers die bij evenementen ingezet kunnen worden. “Het grote verschil met de traditionele EHBO verenigingen is dat wij de mensen betalen en reiskostenvergoeding geven.”

Veldnormen
“Bij ons kunnen de mensen intern opgeleid worden om de, vanuit hogerhand bepaalde, ‘veldnormen’ te halen. Er wordt steeds meer verwacht van de EHBO-er, zeker bij grote evenementen.” Marc voorziet dat steeds vaker inzetten alleen gerealiseerd kunnen als het tegen betaling is. “Ik merk ook de tendens dat EHBO-ers, naast hun vrijwillige inzet bij plaatselijke evenementen, ook bij ons bedrijf willen werken. Het is niet alleen zorgen voor personeel, ook briefings moeten worden voorbereid, zorgen voor uitrusting en het verwerken van alle benodigde administratie. “Vooralsnog lukt het me om dit naast mijn dagelijks werk te doen. Om nu mijn vaste baan daarvoor op te zeggen is nog te vroeg. Maar je weet nooit hoe het loopt over een aantal maanden of jaren”,  besluit de coördinator.

Meer over het bedrijf Event Emergency Response Team is te vinden op de website en facebookpagina. Het gehele gesprek met Marc Schippers is te beluisteren via uitzending gemist.

Marc Schippers

Dit bericht is 3739 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief