Archieven

Dit bericht is 790 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Afgelopen zaterdag verzamelden verschillende geportretteerden en belangstellenden zich in de foyer van de Tuyter voor de opening van expositie ‘Beelden van de Ouderdom.’ Fotografen en kunstenaars werden uitgedaagd om de oude mens uit de gemeente met een krachtig object af te beelden.

De opening van de tentoonstelling werd verricht door burgemeester Martijn Vroom, die dit op zijn eigen informatieve wijze deed. “Over het algemeen verlang je er als mens naar om gracieus oud te worden. Dat dit beeld niet voor alle ouderen geldt, hoeft geen betoog. Maar de keus is wel veelzeggend”, zo schrijft de organisatie van de expositie.

“Gracieuze ouderen willen in hun ouderdom een eigen weg gaan en zij zoeken een eigen manier van omgaan met de kwaliteiten en beperkingen van hun leeftijd. Rimpels hoeven daarbij niet gecamoufleerd te worden, ze worden aanvaard als natuurlijke getuigen van de laatste levensvorm”, aldus de organisatie.

‘Zin in de ouderdom’
Met dit gegeven ontstond binnen de werkgroep ‘Zin in de ouderdom’ van de protestantse kerken in Krimpen (Ark/Rank, IJsseldijkkerk, Wingerd, Rehoboth en Sionskerk) het verlangen om in samenwerking met de burgerlijke gemeente en de Krimpener Kunstwaard een tentoonstelling te organiseren in de Tuyter. Pastoraal werker Willemieke Schippers formeerde een sub-werkgroep die het idee verder uitwerkte.

Na de opening van de expositie werd er flink gediscussieerd bij de foto’s aan de wand. “De verhalen zijn belangrijk”, geeft Willemieke Schippers aan. “De herinneringen, de passie voor hun hobby en het uitdragen daarvan spat van de wanden.”

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 28 november 2022 in De Tuyter.

Foto’s: Gerrit Boudesteijn

Dit bericht is 790 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief