Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1630 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De reizende expositie ‘Krimpenerwaard — in de voetsporen van Otto Dicke’ begint op 1 juli in de bibliotheek van Schoonhoven.

De expositietournee door de Krimpenerwaard zou eigenlijk al op 4 april feestelijk worden geopend, maar dit kon door de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan.

In de bibliotheek van Schoonhoven kunnen bezoekers tijdens de maanden juli en augustus tekeningen van kunstenaar Marco Bakker uit 2019 vergelijken met tekeningen van Otto Dicke uit 1954.

Bakker tekende in september en oktober vorig jaar 18 dorps- en stadgezichten in de Krimpenerwaard die Dicke in 1954 ook al had getekend, precies 65 jaar later en vanaf exact dezelfde plek gezien. In de vergelijking zitten twee verhalen: die van 65 jaar aan veranderingen in de Krimpenerwaard en het verhaal van twee kunstenaars die op hun eigen manier hetzelfde onderwerp benaderden.

Na Schoonhoven is de expositie nog te zien in Haastrecht, Krimpen aan de Lek, en Lekkerkerk. De expositietournee duurt totaal acht maanden, tot en met februari volgend jaar. De toegang is steeds gratis.

Klik hier voor data en locaties.

– Lees ook: Dorpsgezichten Krimpenerwaard na 65 jaar opnieuw getekend.

Dit bericht is 1630 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief