Archieven

Dit bericht is 1552 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel is momenteel de expositie ‘Oud en Nieuw’ te zien. De beide exposanten, Maaike Vermeulen met schilderijen en Anneke Slappendel met beelden, laten hun werk door de jaren heen zien.

Volgens Maaike Vermeulen zit de schoonheid in kleine dingen: “Als kind kon ik al genieten van een mooi theekopje, de kleur van aardbeien, een spinnenweb met dauwdruppels. Als volwassen vrouw kijk ik nog steeds verwonderd naar al het moois van het dagelijks leven. Ik verwerk dit in mijn olieverfschilderijen, waar meestal een persoonlijk verhaal achter zit.”

In De Tuyter is werk van haar te zien uit de periode 1993 tot heden.

Anneke Slappendel is sinds 1980 actief met klei bezig. Haar werk bestaat uit handgevormde unica, nu eens figuratief dan weer functioneel. Per object wordt bepaald hoe gestookt of geglazuurd kan worden om elk werk een eigen karakter te geven. “Mijn insteek is om met klei iets moois te maken, waar anderen dan weer van kunnen genieten, steeds zoekend naar nieuwe toepassingen van deze eeuwenoude techniek.”

Tijdens de zomervakantie heeft De Tuyter aangepaste openingstijden: maandag en vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Dit bericht is 1552 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief