Archieven

Dit bericht is 1501 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In het Streekmuseum Krimpenerwaard is vanaf vrijdag 17 januari een nieuwe tentoonstelling te zien: 100 jaar DCV, 100 jaar voetbal in Krimpen aan den IJssel.

De Krimpense voetbalclub DCV presenteert in de expositieruimte van het museum, ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan, een grote collectie voetbalspullen ‘uit de oude doos’. De spullen zijn door de club ingezameld onder (oud)leden.

De expositie geeft een uniek kijkje in de 100-jarige historie van de club, waar ooit international Rinus Terlouw zijn voetbalcarrière startte en later ook nog trainer werd. Op oude teamfoto’s staat Terlouw in zijn DCV-shirt.

Door Combinatie Verkregen, oftewel DCV, ontstond in 1919 door een fusie tussen drie voetbalclubs: Steeds Hooger, Stormvogels en Quick. De van oorsprong op zondag spelende club heeft vele ‘ups en downs’ meegemaakt in haar 100-jarige bestaan. In de jaren negentig speelde DCV in de Hoofdklasse, het hoogste amateurniveau van der KNVB. In diezelfde periode brandde het clubgebouw af, een zwarte bladzijde.

Heden ten dage speelt DCV haar wedstrijden op zaterdag in de tweede klasse. De club telt negenhonderd leden en verwelkomde dit jaar vele nieuwe jeugdleden. Het 100-jarig jubileum werd op 1 november 2019 groots gevierd met een feest, een receptie en een jubileumwedstrijd. Toenmalig voorzitter Siemen de Wilde ontving een koninklijke onderscheiding.

Deze onderscheiding is te zien op de jubileumtentoonstelling, evenals vele oude foto’s, voetbalschoenen, een kaartjesautomaat, vaandels, jubileumbordjes en shirts. Een feest van herkenning voor (oud)voetballers, Krimpenaren en ieder ander die geïnteresseerd is in het verleden van DCV, Krimpen aan den IJssel en de voetbalsport in het algemeen.

De tentoonstelling is te zien tot 5 april in het Streekmuseum aan de IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel.

Dit bericht is 1501 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief