Archieven

Dit bericht is 1566 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In de Rooms-Katholieke kerk van de H. Bartholomeusparochie in Schoonhoven (Wal 63) is van vrijdag 7 februari tot en met zondag 1 maart een expositie te zien over het leven van de heilige Moeder Teresa van Calcutta.

De expositie toont een reis door het leven van moeder Teresa, met ook teksten die ze geschreven heeft. Ze is stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde. Ze is geboren in Skopje (Albanië) in 1910 en overleden in Calcutta in 1997.

Het gaat om het leven van een vrouw die met lege handen het hoofd bood aan de armoede welke heerste in de straten van Calcutta. De geschriften van Moeder Teresa zijn pas ontdekt na haar dood; ze laten het geheim van haar leven zien.

Moeder Teresa vertelt in haar brieven over haar ervaring van het luisteren naar de stem van Jezus, van de angst om te doen wat gevraagd wordt, om arm te zijn onder de armen uit liefde voor Jezus, en om Hem te brengen, daar waar niemand gaat, in de krotten van de armen, waar ellende, honger en ziekte rondwaren en van een wanhoop door allen in de steek gelaten te zijn, onbemind en ongewenst.

Het wereldwijde symbool van haar totale liefdesoffer in de dienst aan de armen is de witte sari met de blauwe rand. Moeder Teresa ontving in 1979 de Nobelprijs voor de Vrede vanwege haar hulp aan mensen in armoede en nood.

De expositie bestaat uit zeventig panelen. In biografische volgorde trekt het leven van Moeder Teresa aan de bezoeker voorbij, te beginnen bij het leven in het gezin, de religieuze roeping, het begin van de nieuwe congregatie, de eerste stichtingen tot aan de heiligverklaring.

De kerk is tussen 7 februari en 1 maart open voor bezichtiging op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur, vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

Op zondag 23 februari komen twee zusters van Moeder Teresa vertellen over deze expositie en over hun leven en werken in de stad Rotterdam. De bijeenkomst is om 10.30 uur in ‘De Overkant’.

Dit bericht is 1566 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief