Archieven

Dit bericht is 1048 keer gelezen

wereldvrouwenBERGAMBACHT – Ter ere van Internationale Vrouwendag portretteerde fotograaf José Donatz twaalf wereldvrouwen, afkomstig uit Eritrea, Ginea, India, Japan, Kenia, Nederland, Palestina, Singapore, Somalië, Syrië. De vrouwen wonen in de Krimpenerwaard.

Het idee ontstond bij de voorbereiding van Internationale Vrouwendag door Krimpenerwaard Intercultureel en ‘Beauty & Brains vrouwelijke ondernemers’.

Mariëlle Azim had het idee om de culturele diversiteit in de Krimpenerwaard vast te laten leggen en zocht een fotograaf. “José Donatz reageerde gelijk enthousiast”, aldus Azim. “We werkten samen het idee uit en kregen medewerking van Krimpenerwaard Intercultureel. Deze organisatie organiseert interculturele ontmoetingsgroepen en kennen veel vrouwen met diverse culturele achtergronden.”

“Ik wilde graag mijn bijdrage leveren en portretten maken van deze vrouwen”, geeft Donatz aan. “De foto’s zijn met natuurlijk licht gemaakt. Ik ga altijd voor kwaliteit. Ik neem de tijd om de juiste foto te maken, ga voor de beste printkwaliteit en museumlijsten. Want dan komen de portretten het beste tot hun recht. Het was een feestje om te doen. En wat zijn ze prachtig. Deze vrouwen stralen kracht en trots uit.”

De expositie wordt dinsdag 16 april om 18.45 uur geopend door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek. Zij is portefeuillehouder integratie statushouders in de Krimpenerwaard en heeft zelf ook meegedaan met de fotoshoot.

Dit bericht is 1048 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief