Archieven

Dit bericht is 768 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Vanaf nu worden hulp- en dienstverleners in de gemeente Krimpenerwaard gestimuleerd aanvragen te doen bij Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard voor noodhulp aan vluchtelingen. Het noodhulpbureau heeft hiertoe de komende periode extra budget ter beschikking.

Oekraïense ontheemden, statushouders en asielzoekers
Aanvragen kunnen worden gedaan door hulp-/dienstverleners voor alle vluchtelingen die in de gemeente Krimpenerwaard verblijven. Het gaat dan zowel om Oekraïense ontheemden (gevluchte personen binnen de eigen regio, namelijk Europa), statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) als asielzoekers (vluchtelingen die een aanvraag of hoger beroep hebben ingediend voor een verblijfsvergunning).

Hulp-/dienstverleners kunnen aanvragen bij urgente nood
Het bijzondere is dat het noodhulpbureau de term ‘urgent’ ruimhartig zal interpreteren: het kan naast urgente noodhulp ook gaan om ondersteuning die een bijdrage levert aan een zinvol verblijf, participatie, werk, toekomst, welbevinden en een menswaardig bestaan.

Aanvragen kunnen door een hulp- of dienstverlener worden ingediend via de website van het noodhulpbureau. Zie voor de aanvraagprocedure en het aanvraagformulier: https://sunkrimpenerwaard.nl/aanvragen Bij vragen kan de hulp- of dienstverlener contact opnemen met de coördinator van SUN Krimpenerwaard, Frank Timmer, via telefoonnummer 06-12702613 of via e-mail: info@sunkrimpenerwaard.nl

Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard
Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard biedt sinds november 2016 eenmalige noodhulp aan personen met een urgente materiële of financiële nood, wanneer voorliggende voorzieningen niet, onvoldoende of niet tijdig beschikbaar zijn. SUN Krimpenerwaard werkt samen met SUN Nederland. Zie www.sunnederland.nl

Dit bericht is 768 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief