Archieven

Dit bericht is 4378 keer gelezen

BERKENWOUDE – Met gepaste trots laten voorzitter Wim van Wijngaarden van FC Perkouw en Peter van der Wal van het gelijknamige hoveniers- en aannemingsbedrijf zien hoe zij zich hebben voorbereid op de hervatting van de trainingen voor de jeugd bij de plaatselijke voetbalvereniging.

“Peter zorgde voor duidelijke belijning van een gescheiden looproute en liet borden maken waarop de belangrijkste maatregelen zijn aangegeven”, vertelt Wim enthousiast. Zelf is hij medeopsteller van een lijvig protocol, waarin alle regels die gedurende de coronacrisis gelden op het complex duidelijk zijn opgeschreven. Alle leden hebben een exemplaar van dat protocol thuis ontvangen.

Daarmee voldoet FC Perkouw aan alle voorwaarden die door de overheid, het RIVM en de KNVB zijn gesteld om de bal weer voorzichtig te laten rollen. Voorlopig alleen voor de pupillen en de junioren, want voor de senioren is het voetbalveld tot nader order nog verboden terrein.

Normaal gesproken zou er op deze dinsdag de vijfde mei niet worden getraind omdat de meeste leden dan zouden deelnemen aan festiviteiten ter gelegenheid van Bevrijdingsdag. Maar omdat die allemaal zijn afgelast besloten ze bij Perkouw de jeugdleden uit te nodigen voor een eerste training. “Dat voetballen weer mag is tenslotte bevrijdend en dus ook een feestje voor de ongeveer zeventig jongeren die onze vereniging telt.”

De jeugdtrainers hebben zich gebogen over de vraag hoe zij het aan zouden pakken en voor bijna alle problemen die zich zouden kunnen voordoen goede oplossingen gevonden. Zo blijven de kleedkamers, de kantine, de toiletten en de douchegelegenheden gesloten. Deelnemers moeten zich thuis omkleden en thuis douchen. Voor ze het veld op mogen worden de handen nog een keer gewassen en -hoewel dat voor de allerjongsten niet verplicht is- wordt er zoveel mogelijk geoefend op anderhalve meter van elkaar. De trainers leggen de ballen en ander oefenmateriaal klaar op het veld en de voetballertjes mogen die alleen met de voeten aanraken. Geen kans op hands dus in deze periode! Ouders langs de lijn worden onder deze omstandigheden niet toegelaten.

“Voorlopig blijft het bij trainen”, voorziet Wim. De competitie wordt dit seizoen in ieder geval niet hervat, het jaarlijkse tentenkamp is geschrapt en van toernooien waarbij tegen andere verenigingen wordt gespeeld zal geen sprake zijn. “Misschien kunnen we tegen het einde van het seizoen nog een paar onderlinge toernooitjes afwerken, maar daar blijft het dan wel bij.”

Voorlopig zijn ze bij Perkouw in ieder geval al heel gelukkig dat zij een start hebben kunnen maken. Kinderen die geen lid zijn van de vereniging mogen vanaf volgende week ook meedoen, want ook die hebben behoefte aan beweging in de buitenlucht.

Dit bericht is 4378 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief