Archieven

Dit bericht is 896 keer gelezen

dilattantKRIMPEN A/D LEK – Met verzorgd voetbal heeft FC Perkouw zaterdagmiddag in Krimpen aan de Lek een gemakkelijke overwinning behaald op Dilettant. Het duel eindigde in 1-3.

Vanaf het begin had Perkouw veel balbezit en zocht met regelmaat het doel van Dilettant en had al minuut zeven succes. Een hoge voorzet van rechts werd nog goed weggewerkt door Dilettantdoelman Raoul Mesken. De bal belandde rand strafschopgebied bij Jan Smits, die de bal ongehinderd in het lege doel kon tikken.

Het lukte Dilettant niet gevaarlijk te worden, vooral omdat veel te veel de lange bal werd gebruikt. Daarna was het erop hopen dat de twee voorwaartsen Remco Mulders en Jesper van den Adel via individuele acties gevaarlijk zouden kunnen worden. FC Perkouw daarentegen was diverse keren gevaarlijk en Dilettant mocht blij zijn dat de stand 0-1 bleef. Toch was er een kansje voor Robin Segers, die net niet goed genoeg middels een sliding bij een lage voorzet kon.

Na rust eenzelfde beeld met een beter FC Perkouw, maar dat veranderde snel toen bij een snelle aanval van Dilettant Remco Mulders binnen de 16 onjuist werd gestopt. De voor Robin Segers ingevallen Stefan de Kok schoot de bal hard binnen. Overigens wekte genoemde wissel wel bevreemding bij de meeste supporters omdat Robin Segers een prima eerste 45 minuten speelde als aanvallende middenvelder.

De 1-1 wekte vertrouwen bij Dilettant en het ging op zoek naar meer. Zo ontstond er een levendige tweede helft met kansen en kansjes voor beide partijen. Duidelijk was ook dat de ploeg, die het eerst zou scoren, er met de overwinning vandoor zou gaan. Die goal viel negen minuten voor tijd. Een snelle aanval van Perkouw leverde uiteindelijk een vrije trap op vanaf zo’n 18 meter van de goal. De bal werd door Kevin Guttink hard over de grond langs de muur in de uiterste hoek gepegeld. Niet de eerste keer dat Dilettant op zo’n manier een goal ziet vallen. Het kan en mag natuurlijk niet gebeuren dat de muur niet goed staat opgesteld. Daarna speelde Dilettant alles of niets met voorstopper Max Rikkelman mee in de punt van de aanval.

Het liep niet goed af voor Dilettant want via een snelle counter kwam opnieuw Guttink één op één tegenover de Dilettantgoalie en de 1-3 was een feit. Een verdiende overwinning voor de bezoekers en langzaam maar zeker zakt Dilettant op de ranglijst.

Dit bericht is 896 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief