Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1270 keer gelezen

LEKKERKERK – Het is een groot feest vandaag op het Weydepark in Lekkerkerk tijdens de huldiging van schaatsers Patrick Roest en Hein Otterspeer. De schaatsers uit de Krimpenerwaard zijn weer even ‘thuis’ na hun Olympische seizoen.

“De Krimpenerwaard is trots op jullie”, wordt gezegd als beide heren het podium oplopen. Voor het podium staat het veld vol met fans die de schaatsers luid toejuichen. ‘Is het lekker om weer thuis te zijn?’ wordt er gevraagd. “Het is heerlijk om hier weer te zijn”, antwoordt Lekkerkerker Patrick Roest.

De huldiging is georganiseerd door STV Lekstreek. Het ‘oude nest’ van Roest en Otterspeer die zij beide nog een warm hart toedragen. Voor de huldiging is er nog een skeelermiddag georganiseerd voor de jeugd. In het zonnetje genieten de kinderen van een mooi parcours.

Olympisch seizoen
Otterspeer en Roest kijken terug op een mooi seizoen. Patrick Roest is teruggekeerd naar Lekkerkerk met twee zilveren Olympische medailles. Zijn seizoen wordt in een video samengevat voor de huldiging.

Ook over het seizoen van Hein Otterspeer uit Ouderkerk aan den IJssel wordt een video getoond. Voor hem waren het zijn eerste spelen en dit alleen al voelde als ‘een jongensdroom voor een oude man.’

‘Fantastische schaatsers’
“Zonen van de Krimpenerwaard”, begint burgemeester Pieter Paans zijn speech. “Ik had net een gesprek met Hein. Hij woont nu in Heerenveen, maar blijft altijd verbonden met de Krimpenerwaard. Ik heb ook nog even gekeken op Wikipedia en daar staat dat je geboren bent in Gouda. Dat wil ik eigenlijk weg halen, want jij hoort bij ons”, grapt burgemeester Paans.

De burgemeester noemt Roest en Otterspeer het uithangbord voor de gemeente. “We hebben goede wielrenners, maar fantastische schaatsers. En wat is het ook mooi dat jullie volgend schaatsseizoen weer in dezelfde ploeg schaatsen. Dan kan er onderling lekker plat gepraat worden.”

Tips voor de jeugd
Voor de jeugd van STV Lekstreek wordt nog om tips gevraagd, want hoe word je zo goed als Roest en Otterspeer? “Vooral veel plezier hebben in wat je doet”, vertelt Roest. “Toen ik bij de Lekstreek zat, ging ik altijd met veel plezier naar trainingen en wedstrijden. Plezier in de sport: daar word je sterker van.”

Otterspeer beaamt dat volledig. “Plezier is het allerbelangrijkste. Als je geen zin hebt om naar de training te gaan dan houdt het op. Je moet energie halen uit wat je doet. Als het vuur begint te branden kan je naar boven kijken en schaats je wellicht ooit met Nederland op je rug.”

Meet and Greet
Als blijk van waardering ontvangen de schaatsers een cadeaubon namens het gemeentebestuur. “Deze bon kunnen jullie hier ook in de Krimpenerwaard besteden, want er zijn hier genoeg culinaire mogelijkheden”, benadrukt de burgemeester.

Na de huldiging is er een ‘meet and greet’ met de schaatsers. Hierbij kunnen de fans even op de foto, een handtekening vragen of een praatje maken met hun ‘Krimpenerwaardse kanjers.’

Dit bericht is 1270 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief