Archieven

Dit bericht is 702 keer gelezen

politie1KRIMPEN A/D IJSSEL – Een apres-ski feest bij Mixed Hockey Club Krimpen is in de nacht van vrijdag op zaterdag flink uit de hand gelopen. Tientallen feestvierders keerden zich tegen de politie, waarbij agenten werden bekogeld met flesjes. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Rond 2.00 uur reed een agent langs de feestlocatie aan de Driekamp na signalen dat het daar helemaal mis zou gaan. Jongeren van de club en externe bezoekers zouden hommeles met elkaar hebben gekregen tijdens de uitloop. Ter plaatse zorgde een groep van zo’n 50 tot 60 jongeren voor aanzienlijke overlast voor de woonomgeving. Nadat door de agent ter plaatse meermaals was gevorderd de locatie te verlaten en naar huis te gaan, ontaarde dit op enig moment in een aanhouding.

De agent moest uiteindelijk collega’s vragen hem te komen assisteren, omdat diverse jongeren hem en later ook toegesnelde agenten, belaagden, beledigden en bekogelden met glazen flesjes. Ondanks meerdere vorderingen weigerde de groep naar huis te gaan en keerde zich tegen de agenten. Ook zij moesten op hun beurt weer om extra politie-eenheden vragen.

Zeker zestien agenten en een surveillancehond moesten vervolgens ter plaatse komen om te helpen de openbare orde te herstellen. Agenten hebben daarop geweld moeten gebruiken tegen verschillende jongeren die weigerden te luisteren naar de oproep om weg te gaan.

Een 19-jarige jongen uit Krimpen werd aangehouden voor baldadigheid. Een 23-jarige jongen uit Dordrecht werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Nadat agenten de groep uiteen wisten te drijven keerde de rust terug.

Dit bericht is 702 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Feest hockeyclub Krimpen: politie bekogeld met flesjes [update]

  • Beste,

    Dit is NIET waar. Op heel dit feest was geen scherf glas aanwezig. Alles plastic. Ik ben een uur na de gebeurtenissen er nog langs gefietst en ook toen nergens sporen van glas gezien. Wat verder de redenen van dit politieoptreden zijn, weet ik niet.

    • Diverse filmpjes van het politieoptreden gezien en inderdaad lijkt dit beslist NIET waar te zijn, eerder was er sprake van escalerend optreden van de politie.
      Aan eenieder die dit leest: Niet klakkeloos alle info voor waar aannemen die hierover circuleert Het geruchtencircuit draait al snel en verhalen worden steeds “mooier”…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief