Archieven

Dit bericht is 603 keer gelezen

Sinterklaas heeft de Krimpenerwaard en Nederland verlaten, de Kerstdagen staan voor de deur. Overal verschijnen verlichte kerstbomen achter de ramen en de etalages zien er in de verschillende dorpskernen prachtig uit. In Schoonhoven mocht ik op 10 december de lichtjes aansteken van de kerstboom. Direct daarvoor had ik bij de start van de ‘Nacht van het Zilver’ nachtburgemeester Marco Oudshoorn de bijhorende ambtsketen omgehangen.

Het wordt mijn eerste oud-op-nieuw nacht in de Krimpenerwaard. Van verschillende kanten is mij verzekerd dat het hier als relatief rustig wordt ervaren. Toch heb ik een filmpje opgenomen om nog eens te benadrukken hoe risicovol het afsteken van vuurwerk is. Op verschillende plekken mag afsteken niet. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft die gebieden aangewezen.

 Als u wel vuurwerk afsteekt, doe dat dan verantwoord en met een beschermingsbril op. Blijf van andermans spullen af, verniel de boel niet. Een verkeersbord kost al snel 175 Euro en een afvalbak 600 Euro. We doen als gemeente altijd aangifte en zullen de schade proberen te verhalen wanneer de daders bekend zijn.

Op 7 december was ik bij een breed bestuurlijk overleg in Gouda. We bespraken met de vijf gemeenten van Midden Holland de mogelijkheden voor een regiodeal. In de regio zit veel ruimtelijk-economisch potentieel dat nog beter kan worden benut. Er zijn grote hoeveelheden extra middelen vanuit het Rijk beschikbaar en de regio staat voor de uitdaging daar een substantieel deel van binnen te halen op het gebied van ruimte, economie en infrastructuur. Huiswerk te doen dus!

Op 9 december ben ik samen met wethouder Irma Bultman langs 11 vrijwilligersorganisaties gegaan om ze te bedanken voor al het goede werk. We bezochten onder andere vrijwilligers die in Berkenwoude de ‘Polderkolderkwis’ organiseren. Voor iedere potentiele deelnemer is het belangrijk het hele jaar goed op te letten want over allerlei zaken kunnen later dat jaar in de kwis vragen worden gesteld.

In Haastrecht bezochten we de vrijwilligers van de Hervormde en Gereformeerde kerk. Elke eerste vrijdag van de maand wordt daar gekookt voor alleenstaanden. Een aantal van de bezoekers was ook aanwezig en zij konden onze waarderingscheque van 1000 Euro volledig ondersteunen. Ze roemden de kwaliteit van de maaltijden en er bleek zelfs een wachtlijst te zijn!

Gert van Eckeveld uit Schoonhoven mocht ik de erepenning van de gemeente Krimpenerwaard geven voor al zijn vrijwilligerswerk. Hij mag zich ‘Vrijwilliger van het jaar 2022’ noemen. Hij is actief als hulpkoster, betrokken bij Tafeltje Dekje en is coördinator van stichting Hulp Oost Europa. Het afgelopen jaar is hij ook meerdere keren naar Oekraïne gereisd om vluchtelingen op te halen.  Zo’n blijk van waardering is volkomen terecht al vinden degenen die het betreft dat vaak wat overdreven. Onze gemeenschappen mogen trots zijn op de vele vrijwilligers die we rijk zijn. Laten we dat niet als vanzelfsprekend zien maar koesteren en blijven faciliteren als gemeente.

Een nieuw jaar staat voor de deur met onzekerheden maar ook kansen. Ik wens u en allen die u lief zijn alle wijsheid maar bovenal gezondheid om die onzekerheden tegemoet te treden en de kansen te pakken.

Dit bericht is 603 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief