Archieven

Dit bericht is 2958 keer gelezen

WILLIGE LANGERAK – De weergoden waren niet gunstig gestemd op het moment dat gebouw ‘De Bron’ afgelopen donderdagavond feestelijk werd heropend na een grootscheepse verbouwing en uitbreiding. Met bakken kwam het uit de hemel. Dat maakte dat alle genodigden en belangstellenden snel het gebouw in gingen. Toen begon het binnen ook te regenen: geen water maar complimenten!

De feestelijke heropening vond plaats met allereerst een korte dankdienst in het ‘Witte Kerkje’, recht tegenover het verenigingsgebouw. Dominee Jeroen Hagendijk sprak in een gebed zijn dank uit en droeg het gebouw op aan God. Na het zingen van enkele lofliederen nodigde de voorganger iedereen uit om het gebouw, na het officiële moment, te komen bewonderen. 

Te klein
Vervolgens verzamelde iedereen zich buiten voor De Bron zodat de openingsceremonie kon beginnen. Doordat de regen zo hard naar beneden kwam werden de linten in een snel tempo doorgeknipt. Een ieder zocht daarna een droog plekje binnen om zich te verwonderen aan het nieuwe gebouw. Door de massale belangstelling liep de binnentemperatuur hoog op en leek de nieuwe Bron bijna alweer te klein. Diverse sprekers namen het woord waarbij de inzet van vrijwilligers, aannemers en alle bedrijven die hun steentje hebben bijgedragen, dank werden toegezegd.

Ontmoeting
“We hebben supersnel alles binnen een half jaar gerealiseerd”, geeft Jan Noorlandt aan in de functie als lid van het bouwteam. “Zonder de inzet van vrijwilligers was het niet gelukt.” Tijdens zijn toespraak werd Jan op een gegeven moment even emotioneel. “Fantastisch hoe iedereen met elkaar heeft samengewerkt.”

Architect van het nieuwe gebouw is Verstoep Bouwkundigen. Een mooie plaat met waterputten en bronnen werd door Arjan Verstoep aan de gemeente cadeau gedaan. “Een bron is van levensbelang, geen water is ook geen leven”, aldus Verstoep. “Bij de bron ontstaan de mooiste ontmoetingen, zoals dat ook diverse malen in de bijbel is te lezen.” De wens werd dan ook uitgesproken dat De Bron een ontmoetingsplaats zal zijn voor jong en oud, waarbij nieuwe fonteinen mogen ontstaan.

Op een later moment zal vanuit Verstoep Bouwkundigen nog een zitbank voor buiten worden geschonken. Tussen De Bron en het Witte Kerkje komt een duidelijke verbindingslijn. “De deur van De Bron staat lijnrecht tegenover de deur van de kerk, onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

CV
Henry van Herk, directeur Van Herk Bouw, maakt duidelijk dat de gegunde opdracht van De Bron een bijzondere was. “We hebben een gebogen gevel gemaakt, opgemetseld in verschillende soorten steen. Het is gelegd in een zogenaamd freestyle verband. Deze vorm van wildverband vergde wel wat aandacht.” Ook de samenwerking met de vrijwilligers werd als zeer plezierig ervaren. “Wij bouwen ook veel particuliere woningen, daardoor hebben we ervaring met mensen die zelfwerkzaamheden doen.” Een werknemer van de hoofdaannemer vertelde dat De Bron op zijn CV vermeld gaat worden. Trots dat hij aan dit mooie project heeft mogen meewerken.

Volgend project
De aanzet voor de verbouwing werd zo’n elf jaar geleden al geïnitieerd door Arie Zwijnenburg. Nu is het dan eindelijk gerealiseerd en financieel binnen de begroting gebleven. Zwijnenburg is ondertussen in gedachten aan het volgende project bezig. “Ik denk alvast na over een nieuwe consistorie, dat is mijn volgend doel. We organiseren een paar rommelmarkten en dan kunnen we weer wat doen”, lacht de enthousiaste beheerder van de rommelmarktspullen.

Meer over de ingebruikname van gebouw De Bron hoort u aankomende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Foto’s onder andere van Jantine van der Perk en Ernst de Weger

Dit bericht is 2958 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief