Archieven

Dit bericht is 828 keer gelezen

Lageweg1OUDERKERK A/D IJSSEL – In het Ouderkerkse buurtschap Lageweg vindt op dinsdagmiddag 28 mei de feestelijke oplevering plaats van 42 huurwoningen. Die hebben in opdracht van woningstichting ‘Samenwerking’ een grondige onderhoudsbeurt ondergaan.

De woningblokken aan de Vlamingsweer, Oosterweer, Hoefweer, Wildertkade, Hoge Molenwerf en Nieuwlandsekade hebben tot en met de bergingen een moderne uitstraling gekregen. Naast de zichtbare gevelverbetering zijn de huurwoningen van top tot teen aangepakt.

Het groot onderhoud begon met vloer-, spouwmuur- en dakisolatie. Nieuwe kozijnen, hoogrendementsglas en mechanische ventilatie zorgen voor extra comfort, wat tijdens de koudere dagen meteen merkbaar was. Het meest ingrijpende voor de bewoners was wel dat hun huizen wekenlang in de steigers stonden. Na de dakrenovatie werden de stellingen ingepakt met zogenaamde krimpfolie, wat nodig was om de werkzaamheden droog en uit de wind uit te voeren.

Duurzame verbetering
Ed Goverde, voorzitter van Woningbouwstichting ‘Samenwerking’, is zich bewust dat het groot onderhoud de nodige flexibiliteit van de bewoners heeft gevraagd. “Wij bedanken hen voor alle geduld. Het resultaat is mooi en duurzaam. En vooral voor de huidige bewoners is het ook nog fijn dat er geen extra huur voor de verbeteringen is gerekend, dat hun totale woonlasten zelfs dalen. Door de isolerende maatregelen is iedere huurder enkele tientjes per maand goedkoper uit met stookkosten. En daar komt het voordeel van de geplaatste zonnepanelen nog bij: minder stroomkosten. We kunnen terugkijken op een belangrijke stap in de verduurzaming van ons woningbezit. Het resultaat mag er zijn!”

Vogels
Momenteel wordt de laatste hand aan het project gelegd, bijvoorbeeld met de hermontage van zonwering en het plaatsen van luifels boven de voordeur. Het laatste blok komt binnenkort uit de steigers. “We kunnen niet wachten om nieuwe plantjes in de tuin te zetten”, aldus een bewoner. Het project heeft dan ook langer geduurd dan verwacht. Zo ontstond bij de start al vertraging als gevolg van de Flora- en faunawet. Uitvoerder Marco Cortenberghe van Willems Vastgoedonderhoud concludeert: “Nu met het lenteweer zien we al dat de geplaatste vogelvides bij de onderste rij dakpannen een veilige nestelplek bieden. De vogels vliegen af en aan.”

De feestelijke oplevering vindt plaats op 28 mei tussen 16.00 en 18.00 uur op het plein van de Koningin Julianaschool. Woningbouwstichting ‘Samenwerking’ zorgt voor een toepasselijk hapje en drankje.

Dit bericht is 828 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief