Archieven

Dit bericht is 2444 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is, is er vanaf nu de ‘Feesttas’.

In de tas – een initiatief van de Krimpense protestantse ArkRank-gemeente, gesteund door plaatselijke ondernemers – zit een kaart, slingers, ballonnen, een taartje en natuurlijk een cadeautje. Daarnaast bevat de tas een vrijkaartje voor het zwembad en is er een tegoedbon voor een traktatie voor op school.

“Wij vinden dat ieder kind recht op een verjaardagsfeestje heeft en ontwikkelden daarom deze tas met inhoud”, aldus de initiatiefnemers.

De Feesttas is beschikbaar voor basisschoolkinderen van vier tot twaalf jaar uit gezinnen die het niet zo breed hebben en woonachtig zijn in Krimpen aan den IJssel.

De tas kan, minimaal één week voor de verjaardag, aangevraagd worden via feesttas@ziggo.nl. De tas wordt dan bezorgd op de avond voor de verjaardag of is die avond af te halen om 19.00 uur in De Ark aan de Burgemeester Aalberslaan 43.

Om zoveel mogelijk kinderen van een tas te kunnen voorzien, komen kinderen waarvan ouders deelnemer zijn bij de voedselbank niet in aanmerking voor de Feesttas. Zij krijgen via Stichting Jarige Job al een verjaardagsdoos.

Dit bericht is 2444 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Feesttas zorgt dat ieder kind verjaardag kan vieren

 • Superleuk initiatief! Maar hoe verifiëren/controleren jullie of iemand “het niet breed heeft” , stellen jullie een inkomensgrens en wie kan hiervoor opgeven? Instanties, buren/vrienden of gezinnen zelf?

  • Hoi truus nee wij controleren niet of iemand niet genoeg geld heeft om de verjaardag van zijn of haar kind te vieren we gaan uit van de eerlijkheid en goedheid van de aanvragers
   Wij kunnen en willen ook niet gaan controleren
   Het is de bedoeling dat ouders / verzorgers zelf de tas aanvragen zei moeten wel achter het besluit staan dat de tas word aangevraagd .
   Er mag natuurlijk wel geholpen worden bij het aanvragen van de tas.
   Dus maak ouders er op attend van de mogelijkheid

   Dita Lindhout (feesttas)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief