Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2274 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Tijdens het politiek debat van zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard, sprak Pro Krimpenerwaard-fractievoorzitter Ad Struijs zijn grote onvrede uit over het functioneren van burgemeester Cazemier als voorzitter van de raad.

“De burgemeester heeft het college niet in de hand. Wij zullen dan ook dinsdag met een voorstel komen om de burgemeester als voorzitter van de raad te vervangen.”

Het is niet de eerste keer dat de fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard blijk geeft van zijn zienswijze ten opzichte van de burgemeester.

Irma Bultman (CDA) vond dat dit voorstel van Pro Krimpenerwaard het aanzien van de politiek pas echt schaadt. Jan Verburg (SGP) gaf vervolgens aan dat het probleem niet bij de burgemeester ligt, maar bij de raad. “Dit soort oproepen helpt niet.” Schoof (VGBK) verweet Struijs te polariseren in plaats van te verbinden.

– Lees ook: ‘Breuk in coalitie schadelijk voor aanzien politiek’

Dit bericht is 2274 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Felle aanval Ad Struijs op burgemeester Cazemier

  • Iedereen die een beetje de politieke processen in de gemeente Krimpenerwaard volgt, het op kan brengen naar raads- en commissievergaderingen te kijken weet, dat er iets fundamenteels mis is. De raad zou wethouders moeten controleren, maar een aantal wethouders nemen de wet- en regelgeving niet zo nauw en walst over raadsleden heen die dat in de gaten hebben.

  • Helemaal mee eens. Het dualisme is binnen het gemeentebestuur ver te zoeken. De Gemeenteraad heeft hierin een wettelijke taak, maar kijkt deze taak weg, zeker als burgers hun mond open doen. Signalen worden niet serieus genomen. Zeer teleurstellend!
    De huidige situatie lijkt er meer op dat de burgers er zijn voor de overheid in plaats van de overheid voor de burgers. Gemeenteraad, zet de inwoners van de Krimpenerwaard centraal en niet de eigen organisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief