Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1382 keer gelezen

AMMERSTOL – Het nieuwe vaarseizoen van het fiets- en voetveer Af en Toe tussen Ammerstol en Groot-Ammers start op Tweede Paasdag, maandag 5 april. Het bootje vaart elke zon- en feestdag tot eind september.

Voor wandelaars en fietsers wordt gevaren tussen 11.00 en 17.00 uur. “Natuurlijk nemen we alle coronamaatregelen in acht, maar fietsers en wandelaars kunnen weer mee”, vertelde Gerjo Goudriaan van het voetveer vrijdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Vanaf het veer zijn mooie wandelingen en fietstochten te maken aan beide kanten.”

Het veer heeft geen vaste afvaartijden. “We liggen aan de kant van Ammerstol, bij het Veerhuis. Als er klanten zijn, varen we over. Zo ook als we die zien aan de kant van Groot-Ammers. Dus we varen als er iemand is.”

Voor een overtocht geldt een vrijwillige bijdrage. “Aan boord staat er een pot waar je wat in mag doen. Natuurlijk maken we kosten voor het in de vaart houden van de boot, dus we zijn blij met iedere vrijwillige bijdrage.”

Er zijn voldoende vrijwilligers om de boot te varen. “We hebben genoeg schippers, maar we zouden er nog wel een matroos bij willen hebben, die mensen helpt aan boord stappen en de fietsen vast zet. Ook kun je bij ons – als corona voorbij is – weer een kopje koffie of thee nuttigen. Daar kunnen we nog wel wat gastheren of -vrouwen voor gebruiken.”

De laatste vaardag van dit seizoen is zondag 26 september.” Goudriaan: “Er is een jaar geweest dat het nog zo warm was in oktober, dat we veel mensen een plezier hebben gedaan door toch te varen, maar in theorie stoppen we de laatste zondag van september.”

Dit bericht is 1382 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief