Archieven

Dit bericht is 1235 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Fiets jij mee op 24 september met het fietsevenement van Zorgpartners Midden-Holland? Meld je dan nu aan voor We Bike 4 Alzheimer en fiets een schitterende route langs de centra en onderdelen van Zorgpartners.

Directeur Marjon Vonck van De Breeje Hendrick heeft dit evenement geïnitieerd en ziet onder haar collega’s al veel enthousiasme: “Ik hoop dat we ons met elkaar en met mensen met dementie echt verbonden voelen door dit fietsevenement.”

Zorgpartners organiseert dit bijzondere fietsevenement om aandacht te vragen voor haar cliënten met dementie. Marjon: “Ieder centrum en onderdeel van Zorgpartners spaart namelijk voor een ander doel. Mijn collega’s weten precies welke hulpmiddelen of diensten het leven van onze cliënten met dementie nét wat comfortabeler kan maken. En voor hen, onze cliënten, doen we dit uiteindelijk.” 

Feest voor iedereen
“Praktisch iedereen kan deelnemen aan de grootste benefiet(s)actie van Zorgpartners. De langste route is ongeveer 90 kilometer. Deze bestaat uit drie verschillende routes van ongeveer 30 kilometer die ook elk afzonderlijk gereden kunnen worden”, laat Vonck weten.

Daarnaast zijn er ook routes dichterbij de centra en onderdelen van Zorgpartners uitgestippeld. Meedoen is mogelijk op de fiets, tandem, duofiets, rolstoelfiets, riksja, scootmobiel, met de rollator of in een rolstoel. We Bike 4 Alzheimer is dus geen wedstrijd maar een gezellig uitstapje op wielen voor jong en oud(er).

Tekst gaat verder onder de foto

Goed voor doelen
Ieder centrum en onderdeel spaart voor een doel ter bevordering van de leefomgeving of het welzijn van de cliënten. Slothoven spaart bijvoorbeeld voor beleef-/sfeerwand voor de gang van afdeling kasteelslot en De Breeje Hendrick spaart voor een beddouche. “Dit is een prachtig alternatief voor bewoners die veel pijn hebben, bang zijn voor de douche of bedlegerig zijn.”

De Thuiszorg van Zorgpartners vind je verdeeld over de start- en stempelposten. Zij sparen bijvoorbeeld voor een Raizer hefstoel. Dit is een mobiele hefstoel waarmee een gevallen zorgvrager, die niet zonder hulp kan opstaan, binnen een paar minuten overeind geholpen kan worden.

Meld je aan
Aanmelden kan via www.webike4alzheimer.nl. Daar staan ook alle goede doelen waar voor kan worden gefietst. De deelnemer kan via het inschrijfformulier kiezen voor welk goed doel er wordt gereden.

Ongeveer een week voor We Bike 4 Alzheimer wordt de route via de mail verstuurd. Op de dag zelf vinden er onderweg, bij de stempelposten, allerlei leuke activiteiten plaats en zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar. Deelname aan We Bike 4 Alzheimer kost € 15,- per persoon.

Dit bericht is 1235 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief