Archieven

Dit bericht is 1484 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouder Anthon Timm opende maandagochtend officieel de fietslift op de betonnen trap aan de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel.

De lift is een elektrische band aan beide zijden van de trap. De lift helptfietsers om hun fiets de steile trappen omhoog – én aan de andere zijde van de trap – omlaag te krijgen.

Timm hoopt dat het nieuwe systeem een blokkade wegneemt voor fietsers, zodat meer mensen met de fiets in plaats van met de auto over de brug gaan. Wethouder Timm: “Op de Algeracorridor staat het autoverkeer regelmatig vast. De komende twee jaar wordt dit nog erger door werkzaamheden aan de grote kruising onderaan de brug. Wij hopen dat meer mensen de fiets pakken én hopen hen met de fietslift extra te enthousiasmeren.”

De kosten van de lift deelt de gemeente Krimpen aan de IJssel met de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

De fietslift is makkelijk in gebruik. Fietsers zetten de fiets erin, waarna ze deze – met ondersteuning van de rolband – makkelijk de trap opduwen. Bij het afdalen remt de band de fiets af. Zo kom je als fietse bijna zonder weerstand veilig omhoog en omlaag. Het is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem. Als je bijvoorbeeld wat trager loopt dan gemiddeld, past het systeem zich aan je tempo aan.

Dit bericht is 1484 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief