Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1167 keer gelezen

REGIO – Drinkwaterbedrijf Oasen start met fietsroutes in het Groene Hart om te laten zien waar zij haar drinkwater maakt.

De routes staan in de mobiele app Route.nl en zijn rond de 50 kilometer. Ze voeren door het gebied waar de drinkwaterbronnen en het drinkwaterleidingnetwerk liggen van Oasen. De routes zijn bewegwijzerd door fietsknooppunten. Eén route loopt door Schoonhoven en Krimpen aan de Lek en de tweede loopt door de omgeving van Koudekerk aan de Rijn en Alpen aan den Rijn.

Fietsers komen langs de winvelden waar het drinkwaterbedrijf diep onder de grond het oevergrondwater oppompt. Sommige winvelden zijn omgeven door natuurgebieden die Oasen op ecologisch wijze beheert. Fietsers passeren pomp- en zuiveringslocaties waar het drinkwaterbedrijf op duurzame wijze kraanwater maakt en het op de juiste druk houdt.

Het advies is om een bidon mee te nemen om onderweg water te kunnen tappen bij een van de 75 openbare drinkwatertappunten. Met deze tappunten wil Oasen het hergebruik van flessen en bidons stimuleren en de plastic afvalberg van flesjes verminderen. “Behalve positief voor het milieu is het duurzame water uit het tappunt natuurlijk ook een gezonde dorstlesser”, aldus Oasen.

In de loop van het jaar zullen er nog fiets- en wandelroutes bijkomen.

Meer informatie over de fietsroutes staat op de website van Oasen.

Foto: Oasen.

Dit bericht is 1167 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief