Archieven

Dit bericht is 6590 keer gelezen


KRIMPEN A/D IJSSEL –  Op dinsdag 1 september starten de werkzaamheden langs het gedeelte van de C.G. Roosweg tussen de Grote Kruising en de Algerabrug. In deze fase realiseert de aannemer een onderheide busbaan en bushalte tussen de C.G. Roosweg en de nieuwe wisselstrook in.
De werkzaamheden duren tot eind maart 2021. Dit is fase 5 van de werkzaamheden van het project de Grote Kruising.

Om een veilige werkruimte te creëren voor de aannemers is het noodzakelijk dat 1 rijstrook richting de Algerabrug dicht gaat voor al het verkeer. Omdat het hierdoor niet meer mogelijk is om voor de Algerabrug van 2 rijstroken te ritsen tot 1 rijstrook moet op de wegen richting de Grote Kruising ook 1 rijstrook dicht. Verkeer vanuit de Krimpenerwaard, vanaf de Nieuwe Tiendweg en vanaf de Industrieweg kan maar op 1 rijstrook voorsorteren richting de Algerabrug. Voor het verkeer komend vanaf de Algerabrug naar Krimpen, de Krimpenerwaard en de Stormpolder vinden er geen wijzigingen plaats. De wisselstrook blijft zowel in de ochtendspits als de avondspits open voor het verkeer. De doelgroepenstrook langs de N210 is tijdens de werkzaamheden alleen beschikbaar voor lijnbussen.

Probeer een e-bike via Ways2Go
De afsluiting van rijstroken heeft gevolgen voor de doorstroming op de Nieuwe Tiendweg, de N210 en de Industrieweg. Zolang de aannemer werkt aan de busbaan en bushalte geldt deze nieuwe verkeerssituatie. Tijdens deze periode moeten reizigers rekening houden met ernstige verkeershinder.
Probeer een e-bike via Ways2Go De gemeente Krimpen aan den IJssel werkt samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Rijkswaterstaat aan maatregelen die de verkeershinder zo veel mogelijk
moeten verzachten. Zo is er een actie om een e-bike te proberen. Op dit moment kan dit onder andere via een fietshandelaar in Capelle aan den IJssel. Vanaf medio september kan dit mogelijk ook via een fietshandelaar in Krimpen aan den IJssel. Geïnteresseerden kunnen hiervan op de hoogte worden gehouden door een e-mail te sturen naar info@ways2go.nl onder vermelding van ‘Probeer een e-bike actie Krimpen aan den IJssel’. Meer over de Ways2Go-campagne staat op www.ways2go.nl/nl/werk-aan-de-weg/de-grote-kruising.

Mijd de spits
Reizigers wordt aangeraden zoveel mogelijk de spits te vermijden of alternatieven te zoeken. Bijvoorbeeld door de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Probeer buiten de spits te reizen. Werk – indien mogelijk – thuis of ga eerder/later naar het werk. Kijk voor meer informatie over het project de Grote Kruising op www.degrotekruising.nl.

Dit bericht is 6590 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief