Archieven

Dit bericht is 509 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Leefbaar Krimpen, SGP en CDA presenteerden maandagmiddag het bestuursakkoord met de titel Samen verschillend. Dat deden zij in De Tuyter, het symbolische Hart van Krimpen.

De drie partijen gaan voor de komende vier jaar met elkaar aan de slag. Daarbij zoeken ze actief de samenwerking met de gehele gemeenteraad. Dus ook met de partijen die geen onderdeel van de coalitie zijn.

Samenwerken én samendoen
Ook zoeken de partijen de samenwerking met de Krimpense samenleving: de inwoners,
maatschappelijke organisaties en ondernemers. Participatie is speelt een belangrijke factor. “We
trekken samen op met de inwoners, in het besef dat samenwerken de kwaliteit van oplossingen
vergroot. Alleen samen kunnen we Krimpen nog mooier maken,” aldus de formerende partijen.

Titel symboliseert diversiteit
De titel van het bestuursakkoord symboliseert de diversiteit van Krimpen en haar inwoners. Dit wordt ook weerspiegeld in de coalitie. De drie partijen zien juist in die diversiteit een grote meerwaarde voor de samenwerking.

Bij de totstandkoming van het bestuursakkoord hebben de partijen actief gebruik gemaakt van ideeën en bijdragen van organisaties en inwoners. Hiervoor organiseerden zij twee inloopsessies en konden inwoners ook per email input geven. Zo kregen zij waardevolle ideeën, waarvan diverse verwerkt zijn in het bestuursakkoord.

5 thema’s die specifiek aandacht krijgen
De formerende partijen noemen in het bestuursakkoord vijf thema’s specifiek die specifiek aandacht gaan krijgen. Zo staat Wonen centraal. De gemeente krijgt een nieuwe Omgevingsvisie. Verder staat de (her)ontwikkeling van het centrum, continue aandacht voor goede (lokale) zorg en ondersteuning en de duurzaamheidsagenda hoog op de agenda.

Naast deze thema’s zijn er verschillende plannen die de komende periode zichtbaar worden voor Krimpenaren. De vier kandidaat-wethouders Kirsten Jaarsma, John Janson (beide van Leefbaar Krimpen), Hugo van der Wal (SGP) en Wubbo Tempel (CDA) gaan aan de slag met alle plannen. De gemeenteraad bespreekt op 23 juni het voorstel voor hun benoeming. Het is de verwachting dat na bespreking van het akkoord, zij worden beëdigd tot wethouders.

 

Dit bericht is 509 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief