Archieven

Dit bericht is 1721 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’, zo luidt de titel van de jubileumtentoonstelling van de Fotogroep Krimpen, kortweg FGK, die zaterdag in het kader van de opening van het Cultureel Seizoen werd geopend in De Tuyter.

Tot 8 november is in de centrale hal van het ontmoetingscentrum een serie foto’s te zien die gemaakt zijn door leden van FGK. Alle leden mochten hun beste foto’s insturen en een kleine commissie bepaalde uiteindelijk welke werken een plek aan één van de wanden kregen. Een groep leden van het eerste uur was er maar wat trots op dat ook één van hun foto’s was gekozen en zij poseerden daarom met een lach op het gezicht voor de fotowand.

Tijdens haar woord van welkom memoreerde voorzitster Elly Rietvelt onder meer hoezeer de ruim dertig leden elkaar de afgelopen anderhalf jaar hebben gemist. Weliswaar werd er digitaal contact onderhouden en werden foto’s uitgewisseld maar bijeenkomsten en gezamenlijke uitstapjes om op locatie foto’s te maken waren er niet. “Gelukkig mag er inmiddels weer veel meer en konden we vandaag de opening van deze tentoonstelling organiseren.”

Wethouder Coen Derickx toonde zich net zo verheugd dat verenigingen hun activiteiten en evenementen weer in de agenda kunnen zetten. “Het stimuleert mij enorm om draad weer op te pakken die kan leiden tot nauwere contacten tussen diverse plaatselijke organisaties. Samen kunnen we het Krimpense verenigingsleven sterker maken”, vindt hij. “Ik kom binnenkort een keer bij jullie aan tafel”, beloofde de wethouder. Een uitnodiging die Elly Rietvelt van harte aannam.

Prachtig stukje
Annemarie Kol ontving het eerste exemplaar van de catalogus die ter gelegenheid van deze tentoonstelling zowel digitaal als op papier is uitgegeven. Daarin vertellen alle deelnemers iets over zichzelf, hun passie voor fotografie en de betreffende foto. Voorafgaand daaraan vertelde zij hoe haar in 2016 overleden echtgenoot Cees tien jaar geleden besloot tot de oprichting van de Fotogroep Krimpen.

“Hij had al van jongs af aan een passie voor fotograferen, kocht al een camera toen we onze centjes eigenlijk nog voor andere dingen nodig hadden, werkte enige tijd in een fotozaak waar hij leerde hoe je foto’s moest beoordelen en werd lid van een fotoclub.” Daar had hij het niet zo naar zijn zin omdat hij vond dat er veel te negatief werd geoordeeld over elkaars foto’s. In Krimpen was er nog geen dus hij besloot zelf een fotoclub op te richten. Hij nodigde een correspondent van een plaatselijk huis-aan-huisblad uit die een ‘prachtig stukje’ schreef over zijn voornemen.

Tientallen plaatsgenoten kwamen mede daardoor op de kennismakingsavond af, het zaaltje puilde uit en al snel was de oprichting een feit. In de afgelopen jaren stabiliseerde de groep zich tot ongeveer dertig leden die met elkaar van alles ondernemen. Een paar keer per jaar kan iedereen die dat wil mee naar een locatie, bijvoorbeeld de Rotterdamse havens, om ter plekke foto’s te maken en tijdens de bijeenkomsten worden kennis en ervaring met elkaar gedeeld.

De tentoonstelling van FGK is kosteloos te bezoeken tijdens de openingsuren van De Tuyter en wie meer wil weten over de fotogroep kan kijken op www.fotogroepkrimpen.nl.

Het initiatief van Cees Kol is springlevend gebleken. De leden van FGK leren van elkaar en hebben vooral veel plezier met elkaar.

Dit bericht is 1721 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief