Archieven

Dit bericht is 854 keer gelezen

DSC_0403ijsbeer (Custom) (2)STOLWIJK – In mei 2017 heeft Abe Maaijen samen met zijn vrouw Wil een reis gemaakt naar Spitsbergen.  De reis werd georganiseerd door de Vogelbescherming Nederland waar Abe lid van is. De tocht is gemaakt via rederij Oceanwide, die gespecialiseerd is in reizen naar poolgebieden. Met in totaal ruim 160 leden van de Vogelbescherming Nederland is buiten de vaarroutes gevaren, om maar zoveel mogelijk van de natuur te zien.

“Hoogtepunt was voor ons dat we voet aan wal zetten op het eiland Jan Mayen”, vertelt Abe in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Jan Mayen is een vulkanisch eiland wat ongeveer 600 km noordoostelijk ligt boven IJsland. “Het eiland wordt door een paar mensen bewoond waaronder een militair en een paar meteorologen. In 1535 is het eiland door één van mijn voorvaderen ontdekt. Voor mij persoonlijk was het dan ook heel bijzonder om dit eiland te bezoeken”, geeft Abe aan.

DSC_1427 camping gespiegeld (Large)Komende dinsdag 15 januari houdt Abe een fotopresentatie over deze reis in Het Kwartier in Stolwijk. Eerder is de presentatie al gegeven bij de Natuur- en Vogelwerkgroep en diverse aan natuur gelinkte organisaties. Abe is professioneel fotograaf en heeft tijdens de reis schitterende foto’s gemaakt. Daarbij is hij een enthousiast verteller, die veel weet van de natuur en het klimaat. Binnenkort onderneemt Abe een reis naar de Lofoten in Noorwegen. “Ik hoop daar het noorderlicht mee te maken.” Later dit jaar staat een fietstocht gepland van Noord- naar Zuid-Italie.  Ook van deze reizen zullen presentaties volgen. “Ik heb er nu de tijd voor, sinds oktober ben ik niet meer werkzaam in de zaak. Ik ben nu 63 maar blijf nog wel actief met o.a. foto’s maken voor Google Streetview”, geeft Abe aan.

De fotopresentatie in Het Kwartier in Stolwijk is dinsdag 15 januari om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De entree is gratis.

DSC_0851walrus in zee (Custom)

Dit bericht is 854 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief