Archieven

Dit bericht is 3115 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het is een hardnekkig misverstand dat outlet winkels uitsluitend tweedehands spullen verkopen. Niet is minder waar. De aangeboden kleding, schoenen en aanverwante artikelen zijn grotendeels spiksplinternieuw. Het zijn  restanten van het vorig seizoen, vaak met 60 tot 70% korting.

“Ik loop altijd een seizoen achter”, legt eigenaresse Gea Sluis (54) van ‘Le Chiek & Ollotiek‘ aan de Haven 49 uit. “De kleding die ik hier aanbied is van plaatselijke winkeliers. Ieder seizoen blijft er onverkochte kleding over die ik dan overneem. Het kan ook een partij zijn van een winkelier die met de zaak stopt. De mensen denken vaak dat ik uitsluitend tweedehands kleding verkoop. Dat heb ik wel, maar is een heel klein gedeelte van het assortiment.” Het winkelen in een outlet is een beetje avonturieren. Gea noemt het voorbeeld van een spijkerbroek in een bepaalde uitvoering en maat. “Als je genoegen neemt met net een iets ander model, dan kun je prima slagen. Het is niet mogelijk om de precies dezelfde broek in een andere maat te bestellen.”

Goed gevoel
Menigeen kennen Gea als ‘badjuffrouw’ in Zwembad De Hofstee in Bergambacht. Daar werkt ze al zo’n twintig jaar en geeft nu les in aqua jogging. Zestien jaar geleden heeft ze deze onderneming overgenomen van Olga van Wensveen. Deze was gevestigd aan de ‘overkant’ van de Haven. “Ik ben verhuisd naar dit adres. Hier zat vroeger de Rabobank. Het geeft mij een goed gevoel dat nieuwe kleding nog een kans krijgt om verkocht te worden.” Is eenmaal ook voor haar het seizoen voorbij, dan wordt alle niet verkochte kleding weggehaald. Dit gaat naar opkopers of naar instanties zoals Kledinggroep Krimpenerwaard.

Vindbaarheid
Naast de fysieke zaak bestiert Gea een webwinkel. Ook zij merkt verandering in de winkelstraten. Met name in de grote steden begint het aanbod schraler te worden. Voor kleine ondernemers is online verkoop lastiger. Er is veel concurrentie van grote ondernemingen. Met name de vindbaarheid via google is lastiger. “De verhuur van smokings, gala- en cocktailjurken is ook sterk teruggelopen bij de kleinere winkels”, vult ze aan.

Extra
Om de outlet meer onder de aandacht te brengen, heeft Gea nu een coffee corner in de winkel. “Zo kan ik de klanten net wat extra bieden tijdens het rondkijken.” Ze nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen als de lockdown achter de rug is. Benadrukt nogmaals: “Outlet is wat anders dan tweedehands. Dat wil ik graag iedereen meegeven.”

Dit bericht is 3115 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief