Archieven

Dit bericht is 1728 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Normaal gesproken zou in dit weekeinde voor een groot aantal leden van Marathon Team Krimpen (MTK) hun zondag van het jaar moeten vallen.

Veel leden van de atletiekvereniging hebben zich in groepsverband voorbereid op de Marathon van Rotterdam die op 5 april zou worden gehouden. Maar die gaat om welbekende redenen niet door. De trainingen moesten enkele weken geleden abrupt worden afgebroken en zullen voorlopig nog niet worden hervat. Het reguliere verenigingsleven van MTK ligt even helemaal stil.

Onder normale omstandigheden vertrekken er vanaf het terrein van Mixed Hockey Club Krimpen (MHCK) aan de Driekamp iedere dinsdag- en donderdagavond en op zondagmorgen trainingsgroepen die onder leiding van deskundige trainers met elkaar een eind hardlopen. Sommige van de meer dan driehonderd leden doen dat puur om lekker in beweging te blijven, anderen trainen serieus om een aantal keren per jaar deel te kunnen nemen aan wedstrijden zoals de marathon of aan loopevenementen die MTK zelf organiseert. Denk aan de traditionele Snertloop en de Koningsavondloop. “Gaat ook niet door”, betreurt Marien de Keizer, zelf een fanatiek hardloper en trainer bij de vereniging.

Bij gebrek aan een volwaardige atletiekaccommodatie in de gemeente biedt av-MTK haar leden uitsluitend de discipline hardlopen op de weg aan. De vereniging is ooit ontstaan uit een groepje ongebonden hardlopers die met elkaar in training gingen voor de Rotterdam-marathon en is uitgegroeid tot één van de grotere sportverenigingen in Krimpen aan den IJssel. Ze vonden onderdak bij MHCK waar zij hun trainingen beginnen en eindigen en dankbaar gebruik maken van de daar aanwezige voorzieningen.

Actie
Maar nu even niet en dus bedachten Marien de Keizer en de zijnen een actie om hun leden toch in beweging te houden. De ‘Gedeeld Zweet Week’ noemden ze die, een week die duurt van 5 tot en met 12 april. De bedoeling is dat deelnemers zich individueel in het sportieve zweet werken en de zweetdruppels die zij daarbij produceren symbolisch overdragen aan iemand waarvoor zij in deze tijd van corona veel waardering hebben. Dat kan een kennis of familielid zijn die geen bezoek mag ontvangen, een patiënt, een winkelier of een hulpverlener in één van de beroepen waarin op dit moment keihard wordt gewerkt.

Welke sportieve prestatie geleverd wordt maakt niet uit, aan wie de blijk van waardering wordt overgedragen evenmin. De enige voorwaarden zijn dat de deelnemers zich voor zij hun uitdaging aangaan, aanmelden onder vermelding van de prestatie die zij willen volbrengen en aan wie zij hun waardering willen uitspreken. Via een zelf gemaakte foto moeten de deelnemers laten zien dat zij hun activiteit hebben uitgevoerd, waarna zowel de deelnemer als degene voor wie zij zich hebben ingezet een certificaat ontvangen. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, aldus Marien. “De deelnemers blijven in beweging en degenen die het op dit moment hard nodig hebben ontvangen een hart onder de riem.”

Deelname aan dit bijzondere evenement is niet alleen voorbehouden aan leden van av-MTK. Iedereen kan meedoen. Aanmelden kan via de website van de vereniging.

Dit bericht is 1728 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief