Archieven

Dit bericht is 1128 keer gelezen

paspoort

KRIMPENERWAARD – Een nieuw paspoort of ID-bewijs nodig? Bij veel gemeente in Nederland blijkt er een enorme wachttijd te zijn, soms tot wel twaalf weken. Bij de gemeente Krimpenerwaard is dit niet het geval. Hier duurt het niet langer dan normaal, laat de gemeente weten.

“Gelukkig hebben de inwoners van onze gemeente niet veel last van langere wachttijden. Maximaal vijf werkdagen na de aanvraag, kan het paspoort/ID-bewijs opgehaald worden. Dit duurt niet langer dan normaal”, meldt de gemeente Krimpenerwaard.

“Op dit moment moeten onze inwoners wel iets langer wachten voordat de afspraak om hun paspoort/ID-bewijs aan te vragen plaatsvindt. Het duurt momenteel ruim anderhalve week voordat ze terecht kunnen. Dit is iets langer dan normaal, eerder konden inwoners na ongeveer een week al terecht.”

Coronamaatregelen
De reden voor de iets langere wachttijd komt mede door de versoepelingen. “We merken dat veel inwoners vorig jaar en het jaar ervoor door de coronamaatregelen niet naar het buitenland op vakantie zijn geweest. Deze inwoners hebben in sommige gevallen gewacht met het verlengen van hun reisdocument.”

Nu inwoners weer naar het buitenland kunnen reizen, willen ze alsnog een reisdocument aanvragen omdat deze inmiddels verlopen is. “Dit verklaart een langere wachttijd. Ook hebben we in onze gemeente te maken met ziekmeldingen van medewerkers waardoor de wachttijd kan oplopen”, aldus de gemeente.

De inschrijving van de mensen uit Oekraïne heeft geen effect op de wachttijden. Een ander team binnen de gemeente is aangesteld om deze specifieke aanvragen op te pakken.

 

Dit bericht is 1128 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief