Archieven

Dit bericht is 2457 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De nieuwe oeververbinding in de regio Rotterdam komt niet tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard te liggen. Dat besluit hebben de gemeente Rotterdam, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag genomen. De voorkeur wordt gegeven aan de variant tussen de Rotterdame wijken Feijenoord en Kralingen/de Esch.

Wel is overeengekomen dat er extra geld gestoken wordt in het aanpakken van knelpunten op de Algeracorridor tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel. Voorwaarde is wel dat er nog 30 miljoen euro beschikbaar komt voor de financiering van de 90 miljoen die maximaal nodig is voor de Algeracorridor.

De nieuwe oeverbinding en de aanpak van de Algeracorridor zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio te verbeteren.

Het is nog niet bekend of de nieuwe oeververbinding een brug of tunnel wordt en wat de exacte locatie in Feijenoord en Kralingen/de Esch wordt. Ook voor de knelpunten op de Algeracorridor zijn verschillende varianten mogelijk, van renovatie tot vervanging. Daarom wordt nu al rekening gehouden met de maximale kosten voor de aanpak van de Algeracorridor.

Woensdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur in het radioprogramma ‘Goedemorgen Krimpenerwaard’ op RTV Krimpenerwaard de eerste reacties op het besluit, onder andere van wethouder Ria Boere van Krimpenerwaard.

Dit bericht is 2457 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief