Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 976 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag de derby tegen DCV niet winnend kunnen afsluiten. Op het redelijk druk bezochte Sportpark Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel zag de Ouderkerkse ploeg een 0-2 voorsprong omgebogen worden naar een 3-2 nederlaag.

Spirit begon gehavend aan de wedstrijd. Trainer Richard van Cappellen kon niet beschikken over maar liefst vijf basisspelers. Doelman Wouter Korteweg is nog herstellende van een week eerder opgelopen blessure en Tim de Vaal zat een schorsing uit na zijn rode kaart in de laatste wedstrijd. Ook Laurens Visser (zweepslag) en Stefan Bitter (vakantie) waren afwezig. Cris de Jong was niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen en begon op de bank.

Toch hadden de Ouderkerkers vertrouwen in een goede afloop. Spirit beschikt over een brede selectie met spelers die ook op meerdere posities inzetbaar zijn.

In een derby onwaardige eerste helft bleef Spirit vrij gemakkelijk overeind. DCV kon geen vuist maken tegen Spirit dat goed compact verdedigde. Daartegenover was Spirit niet scherp in hun aanvallen. Diverse passes werden niet begrepen en verdwenen roekeloos in niemandsland. De Ouderkerkers leken op dat gebied soms onrustig en stuurloos. Toch kwam het na een kwartier spelen op voorsprong. Ruben Slooff legde de bal keurig op het hoofd van Christian Schrader, die daarmee Spirit op 0-1 zette. Even later kon Tim van der Zee bijna alleen op het Krimpense doel afgaan, maar de pass was iets te laat waardoor de aanvaller buitenspel stond.

De voorsprong gaf wat meer vertrouwen. Spirit kon wat meer voetballend eruit komen en was ook licht de betere partij. Het kreeg een aantal kansjes waaronder een steekbal op Christian Schrader die door de doelman van DCV tot corner werd verwerkt. Een hoogtepunt aan de kant van de thuisclub was de rush van smaakmaker Jonathan Linger. Van eigen helft vertrok de snelle aanvaller langs de lijn, ontweek beheerst een aantal risicovolle slidings van Spirit spelers, maar strandde uiteindelijk in de drukke defensie van Spirit.

In de beginfase van de twee helft leek Spirit de wedstrijd steviger in handen te krijgen. Een corner van Tim van der Zee werd door Ingmar Burema keurig ingekopt: 0-2.

Spirit had tot dat moment niets te vrezen van DCV. Doelman Bastiaan Haasnoot was nog niet in moeilijkheden gebracht en hoefde dan ook niet echt in actie te komen. DCV moest iets doen en wisselde aanvallender. Oud Spirit verdediger Sven Hentzen werd gewisseld voor de aanvallender ingestelde Johan van Wageningen. Ook de van Excelsior overgekomen Daan Beumer kwam in het team. Ook Spirit ging wisselen. Cris de Jong moest het middenveld voetballend sterker maken ten koste van Ferri Rietkerk. Met Tjerk de Kogel als vervanger voor Christian Schrader kwam er verse kracht voorin. De aanvaller kreeg al snel een schotkans, maar zijn inzet was te zacht en tevens recht op de DCV doelman.

De malaise voor Spirit begon na ruim een uur spelen uit een standaard situatie. Een verre uitbal kwam uiteindelijk voor het doel. Voordat Bastiaan Haasnoot de bal wilde wegwerken werd de bal door Jonathan Linger over hem heen gewerkt en was DCV weer terug in de wedstrijd (1-2).

De ploeg uit Krimpen leefde op. Spirit wankelde en zag DCV ruim vijf minuten later door Daan van Ingen langszij komen (2-2). Weer in de drukte voor het Ouderkerkse doel wist de Ouderkerkse defensie niet orde op zaken te stellen.

Spirit probeerde nog wel de wedstrijd weer terug te buigen. Met een man meer situatie wisten Niels de Vries, Ruben Slooff en Tjerk de Kogel niet het doel te vinden en zag Tim van der Zee een vrije schotkans veel te hoog over gaan.

Tot overmaat van ramp voor de Ouderkerkers viel ook nog de 3-2 voor DCV. De geheel vrijstaande Daan Beumer van DCV verschalkte Bastiaan Haasnoot en het Krimpense publiek kon zich opmaken voor een feestje.

De gelegenheidsdefensie van Spirit brak uiteindelijk toch. Ruim een uur hield het stand, maar bleek tegen de offensieve druk in de tweede helft van DCV uiteindelijk niet bestand.

Met de overwinning van DCV werd de koppositie in de 2e klasse D gepakt. CWO, dat ook de eerste twee wedstrijden winnend afsloot, bleef op bezoek bij SVS steken op 1-1. Hellevoetsluis (4-3 overwinning op CION) en Pelikaan (2-0 overwinning op Alexandria’66) delen nu met CWO de tweede plaats.

Spirit zakte na de nederlaag naar de vijfde plaats, gevolgd op een punt door Deltasport (5-3 winst op Rozenburg), dat komende zaterdag bij Spirit op bezoek komt.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 976 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief