Archieven

Dit bericht is 864 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De VVD in de raad van Krimpenerwaard roept de gemeente op om de ontvangen coronagelden welke nog in kas zitten, te gebruiken om de hoge financiële nood bij vooral ondernemers in de horeca- cultuursector op te lossen.

“Onze gemeente heeft nog honderdduizenden euro’s aan coronasteun in kas. Het betreft geld dat is ontvangen vanuit het Rijk tijdens de eerdere lockdowns”, aldus VVD’er Marco Oudshoorn. “Die pot kan naar onze mening gebruikt worden om getroffen ondernemers financieel te ondersteunen.”

Afgelopen zaterdag zijn versoepelingen doorgevoerd, maar de horeca- en de cultuursector zijn nog steeds gesloten. Oudshoorn: “Wij hebben al diverse malen aandacht gevraagd voor de enorme problemen door corona voor onze ondernemers, en vooral die in de horeca- en cultuursector. De gemeente Krimpenerwaard heeft (financiële) hulp geboden en daar ook gelden voor ontvangen vanuit het Rijk. Echter zijn de landelijke steunmaatregelen nu minder, terwijl de financiële gevolgen van de vorige lockdown nog lang niet overwonnen zijn. Wij roepen de gemeente op om de ontvangen coronagelden welke nog in kas zitten, te gebruiken om de hoge financiële nood bij horecaondernemers en ook de musea op te lossen. En ook met spoed andere maatregelen te nemen.”

Met die andere maatregelen doelt de VVD op verruiming van de terrasregeling als de horeca weer open mag en overname van de betaling van de contributie van de horecaondernemers aan de Koninklijke Horeca Nederland voor dit jaar. De partij spoort verder het college aan om ‘serieus werk van te maken dat er een plan komt met perspectief voor alle getroffen ondernemers’.

Dit bericht is 864 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief