Archieven

Dit bericht is 3109 keer gelezen

LEKKERKERK – Naar aanleiding van de grote brand op het industrieterrein in Lekkerkerk afgelopen zondag is er een actie opgestart om geld in te zamelen voor gedupeerde ondernemers.

Bij verschillende winkels in het Lekdorp staan er bussen waar een donatie in kan worden gedeponeerd. “Op Lekkerkerk helpen we elkaar. Geef daarom gul, want ze hebben het nodig”, aldus de initiatiefnemers. Doneren kan ook digitaal

De brand brak zondagochtend vroeg uit in een houthandel aan de Van Markenstraat op het bedrijvenpark. Het was al snel duidelijk dat de brandweer vooral moest inzetten op het voorkomen van uitbreiding en overslag van de brand. Dat is gelukt met grote inzet van mensen en materieel.

Rond 13.00 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. De brandweer is nog tot maandagmorgen 6.30 uur bezig geweest met het nablussen van de grote brand. Daarna is het pand of wat er van over is, overgedragen aan de eigenaren.

De schade is groot. Een tiental bedrijven zijn volledig verwoest. Gezien het tijdstip van de brand waren er geen personen aanwezig.

Hoe de brand is ontstaan kan de brandweer momenteel nog niks over zeggen. Het is nog de vraag of daar duidelijkheid over komt omdat de schade zo groot is.

Burgemeester Roel Cazemier van Krimpenerwaard uit zijn dank aan alle brandweermensen en medewerkers van andere parate diensten voor hun inzet in de bestrijding van deze brand. “Grote klasse! Ik ben maandagmorgen nog langs geweest en heb de ravage aanschouwd. Een tiental bedrijven zijn volledig verwoest. Het zijn zware tijden voor deze Lekkerkerkse ondernemingen. Ik wil hen een hart onder de riem steken en heel veel sterkte wensen met de wederopbouw van hun bedrijf.”

“De getroffen ondernemers zijn hardwerkende Lekkerkerkers die we allemaal kennen. Het zal je gebeuren. Wij willen ze helpen”, geeft Renata de Groot namens de initiatiefnemers van de geldinzamelingsactie aan.

Dit bericht is 3109 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief