Archieven

Dit bericht is 1382 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Gemeente Belang Krimpenerwaard dient tijdens de raadsvergadering van 14 juli een motie in om een verbod van lachgas in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen. 

“Een verbod op gebruik van lachgas is op dit moment niet mogelijk”, weet fractievoorzitter Willem Schoof. “Er wordt momenteel aan wetgeving gewerkt om het gebruik van lachgas onder de Opiumwet te gaat laten vallen en verboden gaat worden. Dan zal zowel de verkoop aan particulieren als het gebruik ervan niet meer mogen.”

In beantwoording op eerder gestelde vragen van de ChristenUnie gaf het college van Krimpenerwaard aan dat het college de indruk heeft dat het gebruik van lachgas in Krimpenerwaard niet afwijkt van het landelijke beeld.

Zolang er geen wettelijke basis voor het verbod op gebruik van lachgas is wil Gemeente Belang Krimpenerwaard in navolging van de gemeente Papendrecht het gebruik van lachgas opnemen in Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Schoof: “Lachgas lijkt misschien onschuldig, maar dat is het allesbehalve. Er komen steeds meer klachten binnen van mensen die gezondheidsproblemen ervaren door het gebruik ervan. Zo kun je er duizelig of misselijk van worden, hoofdpijn van krijgen, druk op de borst door voelen en een verdoofd gevoel in je armen en benen hebben. Wanneer je het gebruikt in combinatie met alcohol, kan het zelfs zijn dat je niet meer goed kunt ademen en daardoor een hartaanval krijgt Afgelopen mei meldde de NOS al dat revalidatieklinieken steeds meer patiënten binnenkrijgen met blijvend letsel. Ze hebben verminderde kracht of zelfs verlammingsverschijnselen.
Niks onschuldig, dus! Krijg je op een feestje een ballonnetje aangeboden door vrienden? Denk dan twee keer na voordat je een besluit neemt…”

Dit bericht is 1382 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief