Archieven

Dit bericht is 526 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De energiecrisis raakt steeds meer mensen. Ook ondernemers merken het effect hiervan in hun portemonnee. De gemeente Krimpenerwaard biedt daarom ondernemers de mogelijkheid om het terugbetalen van Tozo-gelden uit te stellen. 

Tijdens de coronacrisis konden ondernemers gebruik maken van de zogenaamde Tozo-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Deze steunmaatregel werd aangevraagd door ondernemers die, vanwege de coronacrisis, financieel in de problemen raakten.

Een ondernemer die teveel Tozo heeft ontvangen, bijvoorbeeld omdat er in de laatste maanden weer inkomsten waren, moet dit teveel ontvangen deel terugbetalen. Ook leningen voor bedrijfskapitaal moeten worden terugbetaald. Ondernemers kunnen nu uitstel van deze terugbetaling aanvragen.

‘Ondernemers steunen’
“Door deze ondernemers later te laten terugbetalen, steunen we hen om ook deze crisis door te komen”, zegt wethouder Pannekoek (werk en inkomen). “We willen hiermee voorkomen dat ondernemers die het in coronatijd zwaar hadden en met schulden uit de crisis zijn gekomen, nu opnieuw worden getroffen.”

De uitvoering van de Tozo-regeling ligt in de gemeente Krimpenerwaard volledig bij Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam. Ondernemers die een terugbetalingsregeling op de Tozo hebben lopen, ontvangen binnenkort vanzelf een bericht over de aanvraag van het uitstel op de terugbetaling. De maximale uitstel van terugbetaling is 6 maanden.

Dit bericht is 526 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief