Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1604 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Krimpenerwaard brengt de komende tijd risicovolle verkeerssituaties in heel de gemeente in kaart. Het is een onderzoek waarbij inwoners – op een digitale kaart – kunnen aangeven welke punten zij in hun omgeving als verkeersonveilig ervaren en waarom.

“Rijden de auto’s te hard, is het bijvoorbeeld een onduidelijke voorrangssituatie, kun je het verkeer maar moeilijk aan zien komen? Inwoners kunnen het allemaal aangeven”, geeft wethouder Jan Vente aan.

“Elk ernstig ongeluk in het verkeer is er mij één te veel: we moeten naar de nul toe. Dat vraagt om een slimme en gerichte aanpak om risico’s te verminderen. Ik hoop dat inwoners hun stem willen laten horen via de digitale enquête. En ons zo helpt om de juiste plekken te vinden waar de verkeersveiligheid beter kan.”

Inwoners kunnen hun persoonlijke top 3 van verkeersonveilige locaties tot begin januari hier doorgeven. De enquête is anoniem. De gegevens worden, samen met andere gegevens over verkeersveiligheid en weginrichting, gebruikt om de verkeersveiligheid te verbeteren. De gemeente deelt de gegevens met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op plekken waar hij wegbeheerder is.

Dit bericht is 1604 keer gelezen

Deel dit:

4 Reacties op Gemeente brengt verkeersonveilige situaties in kaart

 • Ik woon Madame Curiehof 26 in Schoonhoven. Verschillende trottoirs in mijn directe omgeving en soms elders zijn moeilijk berijdbaar voor mijn scootmobiel omdat er geen verlaagde trottoirband is. Kunt u daar geen inventarisatie van maken en een plan opstellen om hier een einde aan te maken?
  Om mijn huis te bereiken moet ik ook de rijweg gebruiken. Een enkele maal komt er over de Madame Curiehof een auto zo hard aanrijden dat er een gevaarlijke situatie ontstaat. Hoe dit opgelost moet worden weet ik ook niet.
  Hoogachtend, Siem Meij.

 • Kruising Koolwijkseweg met de N207.
  Zijn in het verleden al diverse dodelijke ongevallen gebeurd.

 • Op Provincialeweg Oost (N228) langs de Kleine Betuwe wordt onverantwoord hard gereden.
  Komende vanuit Haastrecht richting Oudewater wordt er vanaf de rotonde en na de brug over de Vlist flink gas gegeven, terwijl daar nog tot aan de begraafplaats een 50km-beperking geldt. Ook in omgekeerde richting vanaf Oudewater wordt er pas in het centrum bij de rotonde vaart geminderd. Vrachtverkeer en landbouwverkeer in beide richtingen negeren massaal de 50km, ondanks attentie via meetpalen vooraf. Aan de weg gelegen woningen trillen op hun grondvesten.

 • Kerkweg in Ouderkerk aan den ijssel mag maar 30 km gereden worden het gaat nu 50 en nog harder kan daar ook wat aan gedaan worden.
  En aan het land bouw verkir dan toen over de zijdenweg moest kom nu ook versilende over de Kerkweg kan daar ook wat aan gedaan worden .
  En het fietsen over de trottwars op de Kerkweg en ander staat en op het dorp ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief